Αρχική Ζώα Φωτορύπανση: Ο μεγάλος εχθρός των πυγολαμπίδων

Φωτορύπανση: Ο μεγάλος εχθρός των πυγολαμπίδων

0
πυγολαμπίδες
Διαφήμιση

Φυτοφάρμακα, ρύπανση και η απώλεια των οικότοπων είναι μεταξύ των αυξανόμενων απειλών για πολλά έντομα και ιδιαίτερα των πυγολαμπίδων, με τη φωτορύπανση, να είναι πλέον ο νούμερο ένα εχθρός τους.

Η φωτορύπανση καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή τους, καθώς «κρύβει» τα σήματα τα οποία στέλνουν όταν βρίσκονται σε περίοδο ζευγαρώματος. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλούνται οι New York Times και αναμεταδίδει η Ναυτεμπορική, οι πυγολαμπίδες χρησιμοποιούν τη λάμψη τους για να μαγνητίσουν το ταίρι τους, υποδεικνύοντας ότι είναι διαθέσιμες.

Ωστόσο, ο έντονος φωτισμός από τα φώτα των δρόμων, τις πινακίδες και τα σπίτια, φαίνεται πως στέκεται εμπόδιο στην αναπαραγωγή του είδους. Μάλιστα, κατά του ερευνητές, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις μεγαλουπόλεις, καθώς το φως διαχέεται στην ατμόσφαιρα, ενώ η φωτορύπανση επηρεάζει και τις διατροφικές συνήθειες ορισμένων ειδών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts και της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης, οι οποίοι διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, προειδοποίησαν ότι οι πυγολαμπίδες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο εξαφάνισης, εξαιτίας πολλαπλών απειλών, συμπεριλαμβανομένης της φωτορύπανσης και της απώλειας οικοτόπων λόγω των εντομοκτόνων και της χημικής ρύπανσης.

Διαφήμιση