Αρχική Ζώα Επανεμφανίστηκε στην Αυστραλία το σπάνιο ροζ… σαλάχι (φωτογραφίες)

Επανεμφανίστηκε στην Αυστραλία το σπάνιο ροζ… σαλάχι (φωτογραφίες)

0
Σαλάχι
Διαφήμιση

Την εμφάνισή του έκανε ξανά το σπάνιο ροζ σαλάχι με την ονομασία «επιθεωρητής Κλουζό», στις Αυστραλιανές ακτές. Πρόκειται για το πιο σπάνιο είδος σαλαχιού στον κόσμο και αναγνωρίστηκε από τους επιστήμονες μόλις το 2015.

Η ονομασία έχει προέλθει από την ταινία «Ροζ Πάνθηρας» για ευνοήτους λόγους και ήρθε η στιγμή να εμφανιστεί και πάλι, χαρίζοντας μας απλόχερα ένα φανταστικό και συνάμα αξιοπερίεργο θέαμα.

Σαλάχι

Το συγκεκριμένο σαλάχι, που ζυγίζει δύο περίπου τόνους, παρακολουθείται από το Project Manta, μια αυστραλιανή οργάνωση, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει πού οφείλεται το παράξενο χρώμα του. Όλα συγκλίνουν στο γεγονός πως πρόκειται για αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης παρόμοιας με τον αλμπινισμό (λευκοπάθεια).

Αυτή η γενετική μετάλλαξη προκαλεί την έκκριση ροζ μελανίνης, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται ερυθρισμός. Σε ορισμένα ζώα δημιουργεί μια ασυνήθιστη κοκκινωπή απόχρωση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει και ροζ χρώμα στο δέρμα τους, όπως σε αυτό το σαλάχι, σύμφωνα με έναν ειδικό από το Project Manta.

Σαλάχι

Με πληροφορίες από: gazzeta.gr/plus

Διαφήμιση