Αρχική Ανακύκλωση Ασυναγώνιστη η Ελλάδα στην ανακύκλωση λιπαντικών – Πρώτη στην Ευρώπη

Ασυναγώνιστη η Ελλάδα στην ανακύκλωση λιπαντικών – Πρώτη στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί την ελληνική πρακτική ως υπόδειγμα για τις χώρες - μέλη
0
Λιπαντικά

Πρωτοπορεί η χώρα μας στην ανακύκλωση λιπαντικών, καθώς ξεπερνά σε επιδόσεις τις άλλες χώρες της Ε.Ε, κατέχοντας πολύ σημαντική θέση στον περιβαλλοντικό τομέα. Η Ελλάδα συλλέγει και ανακυκλώνει, το 50% των χρησιμοποιημένων λιπαντικών, σε ποσοστό 100%.

Το κυριότερο, όμως είναι, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί την ελληνική πρακτική ως υπόδειγμα για τις χώρες – μέλη.

«Τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά που συλλέγονται από πρατήρια, συνεργεία, βιομηχανίες κλπ, αναβαθμίζονται και επαναχρησιμοποιούνται μειώνοντας την χρήση πρώτων υλών και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος»,ανέφερε σε εκδήλωση της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, του ομίλου Motor Oil.

Η LPC ανακοίνωσε δύο επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

  • η πρώτη αφορά την έναρξη λειτουργίας στις αρχές του έτους της νέας μονάδας παραγωγής γράσων, δυναμικότητας παραγωγής 3.000 τόνων ετησίως. Η νέα μονάδα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του διυλιστηρίου της LPC στον Ασπρόπυργο και η επένδυση έφθασε στα 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Η δεύτερη πρωτοβουλία σχετίζεται με την συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Λιπαντικά

Με αυτή τη συνεργασία η LPC επιδιώκει να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά της Αλγερίας και της Αφρικής γενικότερα.

Σε δηλώσεις του ο κ, Κονταξής, επεσήμανε: «Η LPC, συστηματικά από την ίδρυσή της, επένδυσε στην εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελούμε έναν σημαντικό διεθνή παίκτη στην αγορά λιπαντικών και στόχος μας είναι σύντομα να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και, πάντοτε, με επίκεντρο τον πελάτη».

Η LPC είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 98% των συνολικών εξαγωγών σε περισσότερες από 55 χώρες. Διαθέτει θυγατρικές στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα 17 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here