Αρχική Ειδήσεις Ανοιχτή η πλατφόρμα για δήλωση τ.μ. ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων

Ανοιχτή η πλατφόρμα για δήλωση τ.μ. ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων

0
Πολυκατοικίες, ακίνητα, κτίρια, Αθήνα, πόλη
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά έως τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα τους, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων.

Γλιτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικά τέλη και δημοτικούς φόρους, με μερικά «κλικ» στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών δήμου, που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα έχουν πλέον αυτή την απλή και λειτουργική λύση, χωρίς να περιμένουν σε «ουρές».

Πολυκατοικίες, ακίνητα, κτίρια, Αθήνα, πόλη
ΚΤΗΡΙΑ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

«Ανεβάζοντας» σκαναρισμένα ή σε φωτογραφία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι πολίτες μπορούν έτσι να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα και ισχύει έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Νέες τεχνολογίες για όλους τους Αθηναίους

Πολυκατοικίες, ακίνητα, κτίρια, Αθήνα, πόλη
ΚΤΗΡΙΑ (EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα και η ταυτοποίηση για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών Taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον δήμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη: «Aλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία λειτουργίας του δήμου με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες μας πιο κοντά στους Αθηναίους, δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για έναν δήμο φιλικό και συνεργάσιμο».

Με πληροφορίες από: cnn.gr

Διαφήμιση