Αρχική Ειδήσεις Η βία κατά των γυναικών στους δρόμους του Μιλάνο

Η βία κατά των γυναικών στους δρόμους του Μιλάνο

0
via
Διαφήμιση

Οι δρόμοι του Μιλάνο, έχουν γεμίσει αφίσες που απεικονίζουν πρησμένα πρόσωπα γεμάτα μώλωπες γνωστών γυναικών, όπως της Μισέλ Ομπάμα και της Άγγελα Μέρκελ.

Στόχος των αφισών που δημιουργήθηκαν από τον Ιταλό καλλιτέχνη Αλεσάντρο Παλόμπο, είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη μάστιγα της βίας εναντίον των γυναικών.

Η «καμπάνια τέχνης του δρόμου» φέρει τον τίτλο «Just because I am a Woman» (Επειδή απλά είμαι γυναίκα).

Οι γυναίκες των αφισών

Εκτός της συζύγου του πρώην προέδρου της Αμερικής και της Καγκελάριου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στις αφίσες δεσπόζουν τα πρόσωπα:

  • της συζύγου του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν,
  • της πρώην υποψήφιας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον,
  • της Αμερικανίδας βουλευτίνας Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ,
  • της επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι και
  • της προέδρου του κόμματος του Κογκρέσου, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ινδία Σόνια Γκάντι.

Παρουσιάζοντας τα γεμάτα με μώλωπες πρόσωπα ορισμένων από των σημαντικότερων γυναικών της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο Αλεσάντρο Παλόμπο θέλει «να αποτυπώσει την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο (…) με στόχο να καταγγείλει, να ευαισθητοποιήσει και να αποσπάσει μια ουσιαστική απάντηση των θεσμών και της πολιτικής» εξήγησε το γραφείο Τύπου του καλλιτέχνη.

Σε κάθε αφίσα, κάτω από τα πρόσωπα γυναικών που έχουν πέσει θύματα βιαιοπραγίας ή στραγγαλισμού, μηνύματα γραμμένα στην αγγλική γλώσσα καταγγέλλουν την κατάσταση πολλών γυναικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπως:

  • «Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πληρώνομαι λιγότερα, υπέστην ακρωτηριασμό των γεννητικών μου οργάνων, δεν έχω δικαίωμα να ντύνομαι όπως θέλω, δεν μπορώ να επιλέξω ποιον θα παντρευτώ, είμαι θύμα βιασμού».
  • «Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φυλής, κοινωνικής τάξης ή θρησκείας».

Με πληροφορίες από: RTL

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here