Αρχική Επιλεγμένα Θεσσαλονίκη: Διπλάσια τα σκουπίδια μετά τους εορτασμούς

Θεσσαλονίκη: Διπλάσια τα σκουπίδια μετά τους εορτασμούς

0
skoupidiathessaloniki 12

Σχεδόν διπλάσια απορρίμματα απ’ όσα συνήθως μάζεψαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο FΜ” ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, τις γιορτινές ημέρες παρατηρείται αύξηση του όγκου των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνονται στους κάδους, ιδιαίτερα στις περιοχές Βασιλέως Ηρακλείου, Λαδάδικα, πλατεία Χρηματιστηρίου, Κομνηνών και Καπάνι.

thesskoupidia

“Κατά μέσο όρο μαζεύουμε 250 τόνους απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η μάζα αυτή ανέβηκε στους 400 τόνους. Και τα σκουπίδια και η ανακύκλωση είναι τουλάχιστον κατά 70% αυξημένα από το καθημερινό πρόγραμμα αποκομιδής” δήλωσε.

Ο κ. Ζεϊμπέκης εμφανίστηκε αισιόδοξος, ωστόσο, πως μέσα στο 2020 θα υπάρξει βελτίωση στην εικόνα της καθαριότητας, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος θα επιτευχθεί “μ’ έναν καλύτερο προγραμματισμό, με ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, με καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και περισσότερη φροντίδα των γειτονιών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here