Αρχική Περιβάλλον Στην …ουρά για την κύρωση των δασικών χαρτών

Στην …ουρά για την κύρωση των δασικών χαρτών

0
Δασικοί χάρτες - δασικών χαρτών
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο να αργήσει η πολυπόθητη κύρωση των δασικών χαρτών λόγω των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί για περισσότερα από 170 χιλιάδες ακίνητα σε ολόκληρη την χώρα, αντιμετωπίζει η εταιρεία Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα TΑ ΝΕΑ, η έκδοση των αποφάσεων από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων που έχουν συγκροτηθεί σε ολόκληρη τη χώρα μπορεί να καθυστερήσουν ακόμη και για περισσότερο από έναν χρόνο, με άμεσες συνέπειες στις μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ.

Οι επόμενες αναρτήσεις

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ3

Σε κάθε περίπτωση, το “πρόγραμμα” των αναρτήσεων έχει ως εξής:

  • Σε 1,5 μήνα: Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λέσβο, Σάμο, Ηράκλειο και Λασίθι.
  • Έως τα τέλη Απριλίου: 30 Περιφερειακές Ενότητες, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Γρεβενών, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Λευκάδας Αιτωλοκαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας,Φωκίδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Ικαρίας, Λήμνου, Χίου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Άνδρου, Θήρας (Δήμος Ιτών), Νάξου, Πάρου, Ρεθύμνου και Χανίων.
  • 27 Φεβρουαρίου 2020: λήγει η ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων (για τους κατοίκους εσωτερικού) σε Νέα Ερυθραία, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Πεύκη, Λυκόβρυση, Ψυχικό και Μεταμόρφωση.
  • Έως τα τέλη Μαρτίου: Οι κάτοικοι του εξωτερικού έχουν στη διάθεση τους έναν επιπλέον μήνα προκειμένου να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους.

Οι αντιρρήσεις

δασικοί χάρτες

Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν αντίρρηση μέσα σε διάστημα 120 ημερών, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής www.ktimatologio.gr. Μετά το προαναφερόμενο διάστημα, ακολουθεί η μερική κύρωση του δασικού χάρτη.

Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού /χορτολιβαδικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου / πολυγώνου επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο ενδιαφέρον. Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μια ηλεκτρονική φόρμα αντίρρησης, πλην της περίπτωσης που για τμήμα αμφισβητούμενης έκτασης προβλέπεται η υποβολή της αντίρρησης ατελώς.

Α.Χ.

 

Διαφήμιση