Αρχική Διάστημα Αστρόσκονη σχηματισμένη πριν από 5 -7 δισ. χρόνια βρέθηκε στη Γη

Αστρόσκονη σχηματισμένη πριν από 5 -7 δισ. χρόνια βρέθηκε στη Γη

0
μετεωρίτης
Διαφήμιση

Σ’ έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Αυστραλία πριν 50 χρόνια, οι επιστήμονες βρήκαν αστρόσκονη που είχε σχηματιστεί πριν πέντε έως επτά δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή προτού καν δημιουργηθεί το ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για το αρχαιότερο υλικό που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στον πλανήτης μας, ο οποίος έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ελβετία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Φίλιπ Χεκ του Πανεπιστημίου του Σικάγο και του Μουσείου Field, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μελέτησαν τον μετεωρίτη Murchison, ο οποίος είχε βρεθεί το 1969.

meteoritis

Οι περισσότεροι κόκκοι αστρόσκονης (το 60%) χρονολογήθηκαν προ 4,6 έως 4,9 δισεκατομμυρίων ετών, μερικοί (το 10%) ξεπερνούσαν τα 5,5 δισ. έτη, ενώ κάποιοι έφθαναν έως πριν επτά δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα υλικά που βρέθηκαν ενσωματωμένα στο μετεωρίτη, είναι προ-ηλιακά ορυκτά. «Είναι στερεά δείγματα άλλων άστρων του γαλαξία μας, πραγματική αστρόσκονη», δήλωσε ο Χεκ.

Διαφήμιση