Αρχική Ρεπορτάζ Αναγνωστών Σοβαρό περιστατικό λαθροθηρίας εντός των Αλυκών Αναβύσσου

Σοβαρό περιστατικό λαθροθηρίας εντός των Αλυκών Αναβύσσου

0
papies
Διαφήμιση

Ένα πρωτοφανές συμβάν λαθροθηρίας στον υδροβιότοπο Αλυκών Αναβύσσου στις 29/12/19 μας κατήγγειλε με μήνυμα της η αναγνώστρια του Ecozen κα.Σωτηρία Ήρα Θεοφίλου.

Το μήνυμα συνοδεύονταν από το βίντεο που η ίδια κατέγραψε με το σχόλιο που δημοσιεύουμε παρακάτω και το οποίο αναδημοσιεύει το site μας με την έγκρισή της αναγνώστρια μας χωρίς τυχόν άλλη ευθύνη:

«Νωρίς το απόγευμα βρισκόμουν εντός του υγροτόπου των Αλυκών για φωτογράφιση και καταγραφή ορνιθοπανίδας. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή αναγκάζουν τα πουλιά να κατεβούν νοτιότερα, γεγονός που γνωρίζουμε όχι μόνο οι ορνιθοπαρατηρητες αλλά και οι κυνηγοί. Και οι λαθροκυνηγοί.

Στις 16:30 βλέπω 3 άτομα να εισέρχονται εντός των Αλυκών με καραμπίνες και χωρίς τα απαραίτητα γιλέκα. Να σημειώσω εδώ ότι το ΚΥΝΗΓΙ εντός των Αλυκών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Καλώ κατευθείαν τον θηροφύλακα Λαυρίου, ο οποίος ανταποκρίνεται άμεσα, επιστρέφω σπίτι και ειδοποιώ και το τοπικό αστυνομικό τμήμα, από το οποίο μου λένε ότι θα στείλουν περιπολικό το οποίο όμως δεν έρχεται ποτέ.

Επιστρέφω- όχι μόνη μου, φυσικά- στις Αλυκές και μαζί με τον θηροφύλακα, ξεκινάει το κυνήγι των λαθροκυνηγών. Την ώρα που τους εντοπίζουμε χτυπάει το κινητό μου. Με καλεί άτομο της περιοχής το οποίο γνωρίζω προσωπικά, με ρωτάει αν έχω ειδοποιήσει το δασαρχείο και την θηροφυλακή και με προτρέπει να τους διώξω διότι κατά δήλωση του ένας από τους κυνηγούς είναι ο ανιψιός του. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δηλαδή. Του κλείνω το τηλέφωνο. Αυτοί ξεφεύγουν.

Λίγο αργότερα πηγαίνω στο Αστυνομικό Τμήμα με σκοπό να αναφέρω το συμβάν και ειδικά το κομμάτι που αφορά στην κλήση στο κινητό μου. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά θα αναφέρω εδώ δημόσια και με πλήρη ευθύνη των όσων γράφω, ότι αν δεν ήμουν ελάχιστα σχετική και ακραία επίμονη δεν θα κατάφερνα ποτέ να καταγραφεί το συμβάν, ούτε να κληθεί στο τηλέφωνο εκείνος που με πήρε και να παραδεχτεί ότι μου είπε όσα είπε.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά. Είναι αδιανόητο να καλύπτονται οι παραβάτες και να ταλαιπωρούμαστε όσοι προσπαθούμε να υπερασπιστούμε έμβια όντα που δεν έχουν φωνή να μιλήσουν. Ελπίζω ότι την επόμενη φορά η αστυνομία θα είναι πιο συνεργάσιμη. Ελπίζω, κατά βάθος, ότι δεν θα υπάρξει επόμενη φορά».

Διαφήμιση