Αρχική Ζώα Ψαρεύτηκε το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει καταγραφεί ποτέ

Ψαρεύτηκε το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει καταγραφεί ποτέ

0
Ψαράς έπιασε σφυρίδα 50 ετών που ζύγιζε 160 κιλά
Διαφήμιση

Ένας Αμερικάνος ψαράς έβγαλε από τη θάλασσα το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει καταγραφεί ποτέ: μια σφυρίδα βάρους περίπου 160 κιλών και ηλικίας 50 ετών!

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ και αποτελεί το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει ποτέ καταγραφεί στο ερευνητικό πρόγραμμα για την άγρια ζωή της αμερικανικής πολιτείας.

Ο Jason Boyll αλίευσε το μεγάλο ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των Σερανιδών, χρησιμοποιώντας αγκίστρι και πετονιά σε βάθος μεγαλύτερο των 180 μέτρων στα νερά της Φλόριντα, όπως αναφέρει η New York Post.

Οι ειδικοί που ασχολούνται με την άγρια ζωή στη φύση, χρησιμοποίησαν κόκαλα που υπάρχουν στα αυτιά του ψαριού (otolith) – κάτι σαν δακτύλιοι – τα οποία το βοηθούν να διατηρήσει την ισορροπία του, ώστε να καθορίσουν την ηλικία του.

Η ομάδα ανέφερε ότι η απόκτηση των «συγκεκριμένων οστών-λίθων από το ψάρι ήταν εξαιρετικά πολύτιμη, καθώς δείγματα από μεγαλύτερα και πιο ηλικιωμένα ψάρια είναι σπάνια».

«Όσο συναρπαστικό είναι να βλέπεις αυτό το ψάρι στη βάρκα, άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι να βλέπεις τα πρόσωπα όλων που ενθουσιάστηκαν όταν πήρα το κόκκαλο» έγραψε ο Boyll που έπιασε την τεράστια σφυρίδα, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ψαράς έπιασε σφυρίδα 50 ετών που ζύγιζε 160 κιλά

Σχετικά με τις σφυρίδες

Οι σφυρίδες που μπορούν να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα και τα 260 κιλά, έχουν χαρακτηριστικό μία επιμήκη δεύτερη ραχιαία σπονδυλική στήλη. Τυπικά τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν σε νερά βάθους τουλάχιστον 60 μέτρων.

Η ομάδα ωστόσο προειδοποιεί ενάντια στο ψάρεμα του είδους στην περιοχή.

«Δεν ενθαρρύνουμε τη στόχευση της σφυρίδας (Warsaw grouper), καθώς είναι άγνωστος ο πληθυσμός της στον Κόλπο» ανέφεραν.

Με πληροφορίες από: Naplesnews, Newsbeast

Διαφήμιση