Αρχική Τουρισμός Ο ΕΟΤ στηρίζει διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Ο ΕΟΤ στηρίζει διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

0
ΕΟΤ
Διαφήμιση

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τέθηκαν σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται το Φεβρουάριο, μετά από σχετικές αποφάσεις της Προέδρου του Οργανισμού, κας Άντζελας Γκερέκου.

Ειδικότερα:

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών Σύγχρονης και Παραδοσιακής Μουσικής

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών Σύγχρονης και Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό θα πάρουν μέρος φιλαρμονικές μπάντες, πολυφωνικές χορωδίες, καθώς και κάθε είδους ορχήστρες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Κίνα, ενώ παράλληλη δράση της φετινής διοργάνωσης θα αποτελέσει η παρέλαση φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο, στη διάρκεια της οποίας οι μπάντες θα παιανίζουν θριαμβευτικά αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό κόλπο.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς ενισχύει την εξωστρέφεια και το διεθνές προφίλ της και, παράλληλα, τονώνει τον θεματικό τουρισμό και τις επιχειρήσεις της πόλης, σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

filarmoniki

6ο Lycabettus Run

Το 6ο Lycabettus Run διεξάγεται την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο λόφο του Λυκαβηττού και στους γύρω δρόμους.

Περιλαμβάνει δύο διαδρομές στην άσφαλτο, μήκους 5,5 και 11 χλμ., δύο χωμάτινες διαδρομές, μήκους 4,5 και 9 χλμ., καθώς και τη σκυταλοδρομία Lycabettus Relay, μήκους 11 χλμ. Στο αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι 4.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, με το 10% από αυτούς να προέρχονται από το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δρομικό event, που συμβάλλει σημαντικά τόσο στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για αθλητικό τουρισμό όσο και ειδικότερα στην προβολή της Αθήνας ως city break προορισμού, που εκτός από τις πολυάριθμες επιλογές πολιτισμού και διασκέδασης τις οποίες προσφέρει, παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα συμμετοχής ή παρακολούθησης αθλητικών γεγονότων διεθνούς χαρακτήρα.

lycabettus

Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ 2020

Τέλος, το Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ 2020 διοργανώνεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαΐου του 2020 στο Darling Harbour και άλλες περιοχές της αυστραλιανής πόλης.

Η εκδήλωση επιδιώκει να προωθήσει το πολιτιστικό έργο της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας με απώτερο στόχο τη διατήρηση και τη διαφύλαξη της κληρονομικής ταυτότητας και ειδικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς στους ομογενείς, αλλά και άτομα από την ευρύτερη κοινωνία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι, κατά το εναρκτήριο διήμερο, στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί περίπτερο με διαφημιστικό και άλλο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ για τη δυναμικότερη προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

sidneu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here