Αρχική Επιχειρείν Nestlé Ελλάς: Οικοδομώντας το μέλλον χωρίς απορρίμματα

Nestlé Ελλάς: Οικοδομώντας το μέλλον χωρίς απορρίμματα

Η Nestlé Ελλάς παρουσίασε τις δεσμεύσεις και τις δράσεις που αναπτύσσει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το πλαστικό
0
Photo Nestle
Διαφήμιση

Σειρά από δεσμεύσεις και δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, με στόχο την απορρύπανση της θάλασσας και την υποστήριξη της κυκλικής οικονομίας, παρουσίασε η Nestlé Ελλάς για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα.

Ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας, στο πλαίσιο της δέσμευσης της να καταστήσει όλες τις συσκευασίες της πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες έως το 2025, η Nestlé Ελλάς θέτει σε προτεραιότητα τη διεύρυνση των δράσεών προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα η Nestlé Ελλάς :
 • Από το 2013 έχει μειώσει κατά 700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, από τις δραστηριότητες των εργοστασίων της και τη μεταφορά των προϊόντων της.
 • Τα εργοστάσιά της, λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχοντας εξοικονομήσει τα τελευταία 7 χρόνια 900 μεγαβατώρες (MWh),που αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση για φωτισμό μιας πόλης όπως η Καβάλα.
 • Από τον Ιανουάριο του 2019 μείωσε τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ κατά 250 τόνους ετησίως.

«Όμως δεν σταματάμε εδώ!» δήλωσε  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης. Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι μεγαλύτερο από ποτέ και ήρθε η στιγμή να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας. Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε εντατικά για την επίτευξη σημαντικών στόχων, όπως πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050. Γιατί αν αλλάξουμε εμείς, θα καταφέρουμε να αλλάξει και ο κόσμος προς το καλύτερο».

Όραμα της Nestlé είναι καμία συσκευασία σε χώρους υγειονομικής ταφής. Έτσι αναπτύσσει δράσεις που περιλαμβάνουν:
 • Δέσμευση για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση του 100% των συσκευασιών της μέχρι το 2025 με πρωτοβουλίες όπως:
 • Τη δημιουργία του Ινστιτούτου Επιστημών Συσκευασίας, το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία τροφίμων,με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων υλικών και τη σύσταση συνεργασιών που θα ενισχύσουν την έρευνα και την καινοτομία. Το Ινστιτούτο δίνει τη δυνατότητα στην Nestlé να επιταχύνει τις προσπάθειές της και να δημιουργήσει λειτουργικές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για τις συσκευασίες.
 • Την προσαρμογή των συσκευασιών με σημάνσεις που θα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.
 • Την ανάληψη ενεργού ρόλου στην ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών.
 • Συνεργασία με την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδαμ“Εναλεία” στο πρόγραμμα “MediterraneanCleanup’’ την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων με τη συνεργασία επαγγελματιών αλιέων και των αλιευτικών σκαφών τους, εστιάζοντας στον Αργοσαρωνικό που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος. Τα απορρίμματα συλλέγονται και μεταφέρονται στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στο Λαύριο, σε συγκεκριμένους χώρους αποθήκευσης, προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η διαλογή τους. Το πρόγραμμα ενισχύει και το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, καθώς εκτός από τη συλλογή και τη διαλογή των απορριμμάτων, περιλαμβάνει την ανακύκλωση τους και τη μετατροπή μέρος αυτών – όσων πληρούν τις προϋποθέσεις από άποψη υλικού – σε νέα χρηστικά αντικείμενα. «Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία της Nestlé μας δίνει επιπλέον εφόδια στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα βιώσιμο θαλάσσιο οικοσύστημα», δήλωσε ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της «Εναλείας».
 • Δέσμευση για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050 στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1.5 βαθμό Κελσίου.
Οι δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνουν:
 • Την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης της γραμμής παραγωγής
 • Την κλιμάκωση των πρωτοβουλιών στη γεωργία για απορρόφηση περισσότερου άνθρακα
 • Τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές στα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα γραφεία της

Μπορείτε να δείτε τα infographic εδώ

nestle infographic 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here