Αρχική Περιβάλλον Ιπποδάμεια Αγορά: Ένα νέο τοπόσημο για τον Πειραιά

Ιπποδάμεια Αγορά: Ένα νέο τοπόσημο για τον Πειραιά

0
peiraias3
Διαφήμιση

Ένα νέο τοπόσημο ετοιμάζεται στον Πειραιά. Ο λόγος για την «Ιπποδάμεια Αγορά», τη νέα κλειστή αγορά που θα αντικαταστήσει την ανοιχτή σήμερα αγορά, μεταφέροντάς την στο κτίριο ακριβώς πίσω από τον σταθμό Μετρό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, στο κτίριο το οποίο στέγαζε κάποτε το αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ.

Η νέα αγορά, καθότι είναι κοντά στο λιμάνι, θα είναι εύκολα προσβάσιμη από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και θα συνιστά ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Στη στέγη της μάλιστα θα φέρει ομοίωμα του ιστορικού Ρολογιού του Πειραιά.

Σύγχρονη αγορά

Peiraias1

Στόχος είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη αγορά με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύριο αντικείμενο θα έχει τη λιανική πώληση τροφίμων, προϊόντων αλλά θα έχει και συνδυαστικές χρήσεις όπως ανθοπωλεία, χώρους εστίασης, καφέ και άλλες δραστηριότητες γευσιγνωσίας και έκθεσης παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Ανάπτυξη νέων χώρων

peiraias2

Με την απελευθέρωση του σημερινού χώρου της αγοράς και την παράλληλη αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά προσφέρονται στον Πειραιά μεγάλες δυνατότητες παράλληλης ανάπτυξης νέων χώρων, αξιοποιώντας ταυτόχρονα δύο κεντρικότατες περιοχές του κέντρου.

Πηγή: ypodomes.com

Διαφήμιση