Αρχική Επιλεγμένα Αυστραλία: Ο καπνός από τις φωτιές κάνει τον γύρο της Γης

Αυστραλία: Ο καπνός από τις φωτιές κάνει τον γύρο της Γης

Ο καπνός από τις φωτιές σύντομα θα ολοκληρώσει τον γύρο της Γης και θα γυρίσει στην Αυστραλία.
0
Φωτιές στην Αυστραλία

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο έχουν σοκάρει τον κόσμο και θα έχουν επιπτώσεις για δισεκατομμύρια ζώα. Τα πύρινα μέτωπα καίνε εδώ και μήνες στην ανατολική ακτή της χώρας, ωθώντας τον καπνό προς τον Ειρηνικό.

Πρόσφατα μάθαμε ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές διήνυσε χιλιάδες χιλιόμετρα φτάνοντας στην Αμερική, όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τη NASA, ο καπνός από τις φωτιές σύντομα θα ολοκληρώσει τον γύρο της Γης και θα γυρίσει στην Αυστραλία.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο καπνός έφτασε γύρω στην Πρωτοχρονιά στη Νότια Αμερική, βάφοντας σκούρο τον ουρανό, και έως τις 8 Ιανουαρίου είχε κάνει τον μισό γύρο της Γης.

«Ο καπνός αναμένεται να κάνει τουλάχιστον έναν πλήρη γύρο της Γης» ανακοίνωσε η Υπηρεσία.

Οι εκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται στην Αυστραλία επί μήνες, έχουν κοστίσει 28 ανθρώπινες ζωές και έχουν καταστρέψει πάνω από 2000 σπίτια. Η άνευ προηγουμένου κλίμακα και η πρωτοφανής ένταση της φωτιάς επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως περιγράφει η NASA, οι φωτιές έστειλαν τον καπνό ακόμα και στη στρατόσφαιρα, μέχρι ύψος 17,7 χιλιομέτρων.

«Φτάνοντας στη στρατόσφαιρα, ο καπνός μπορεί να διανύσει χιλιόμετρα από την πηγή προέλευσής του, επηρεάζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες παγκοσμίως» λέει η NASA.

Με πληροφορίες από: Newsbeast