Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επενδύσεις 18,6 τρισ. δολάριων για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων

Επενδύσεις 18,6 τρισ. δολάριων για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων

0
κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Επενδύσεις σε ΑΠΕ της τάξεως των 600 δισ. δολαρίων ετησίως είναι απαραίτητες σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 18,6 τρισ. δολαρίων έως το 2050, που είναι και η χρονιά-ορόσημο για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης για τις «πράσινες» επενδύσεις που πραγματοποίησε η Ernst & Young και μεταφέρει το ypodomes.gr.

Οι τομείς ενδιαφέροντος

Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα

Οι επενδύσεις που απαιτούνται αφορούν μια ευρεία γκάμα πεδίων, όπως:

  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Αξιοποίηση του υδρογόνου.
  • Αποθήκευση ενέργειας.
  • Εξηλεκτρισμός των μεταφορών.
  • Ανάπτυξη υποδομών «έξυπνων» δικτύων.

31η στους 40 η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Δείκτη Renewable Energy Country Attractiveness Index που αποτυπώνει την ελκυστικότητα συνολικά 40 χωρών σε επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Ελλάδα παρά τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, παραμένει χαμηλά στην κατάταξη καταλαμβάνοντας τη 31η θέση. Την κορυφαία πεντάδα συνθέτουν κατά σειρά η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Γαλλία και η Αυστραλία.

Εν αναμονή

κλίμα

Ωστόσο, οι πολιτικές και οι στόχοι που υιοθετούνται στην Ελλάδα και οι οποίες περιλαμβάνουν το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, την κατά 35% διείσδυση των ΑΠΕ, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά και η απλοποίηση των αδειδοτήσεων- θέτουν τις βάσεις για τη βελτίωση της θέσης της χώρας στην παραπάνω κατάταξη με την ταυτόχρονη προώθηση της «πράσινης» ατζέντας της εντός και εκτός.

Διαφήμιση