Αρχική Περιβάλλον Ελληνικό: Προχωρά η Α’ φάση της μεγαλύτερης ανάπλασης μετά τους Ολυμπιακούς

Ελληνικό: Προχωρά η Α’ φάση της μεγαλύτερης ανάπλασης μετά τους Ολυμπιακούς

0
Ελληνικό
Διαφήμιση

Το Ελληνικό. Ένα έργο …αγαπημένο και πάντα επίκαιρο για το οποίο δεν θα κουραστούμε ποτέ να γράφουμε! Ειδικά τώρα που τα έργα της πρώτης φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, μπαίνουν στη σειρά. Μετά την ολοκλήρωση των οδικών έργων μεταφοράς της Λεωφόρου Ποσειδώνος και των κλάδων που οδηγούν σε άλλες κατευθύνσεις, ακολουθούν τα έργα μετατόπισης του Τραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η νέα ημερομηνία που έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την εκκίνηση των έργων είναι η 17η Φεβρουαρίου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 4 μήνες.

Που βρισκόμαστε σήμερα

Ελληνικό

Η παράταση έως τις 15/3/20 που είχε δώσει η Περιφέρεια στην ανάδοχη εταιρεία ΑΚΤΩΡ φαίνεται ότι δεν αρκεί για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών, οπότε αναμένεται νέα παράταση μέχρι το καλοκαίρι, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αρχική σύμβαση ύψους 52,9 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί  δύο ακόμη συμβάσεις. Η πρώτη για ποσό 5 εκατ. ευρώ και η δεύτερη για 18 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Η Α’ και η Β’ φάση των έργων

Ελληνικό

Με την ολοκλήρωση των έργων, η περιοχή θα έχει θωρακιστεί αντιπλημμυρικά, θα διαθέτει ένα νέο αυτοκινητόδρομο με δύο ανισόπεδους κόμβους, προς νότια (Συγγρού, Ποσειδώνος) και προς βόρεια (Μ.Ασίας, Κηφισό, παλαιά Λ.Ποσειδώνος κ.α).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί. Θα ακολουθήσει η  Το δημοπράτηση των έργων Β’ φάσης που περιλαμβάνουν και τη δημιουργία ενός μεγάλου παράκτιου πάρκου το οποίο θα συνδεθεί με το παρακείμενο πάρκο και Μαρίνα του Φλοίσβου αλλά και με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το κόστος των έργων υπολογίζεται σε περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Πνεύμονας πρασίνου

Ελληνικό

Το Ελληνικό θεωρείται ως η μεγαλύτερη δημόσια ανάπλαση χώρου στην Αθήνα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η αρχή έγινε με την δημιουργία του ΚΠΣΙΝ και θα ολοκληρωθεί με τα έργα του Φαληρικού Όρμου. Τα έργα Α’ φάσης ξεκίνησαν τν Μάιο του 2017. Η περιοχή περιελάμβανε τον χώρο του πρώην ιπποδρόμου και ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο ήταν απροσπέλαστο από τους πολίτες, εκτός από ένα μικρό τμήμα πέριξ της Εσπλανάδας.

Τα έργα Β’ φασης εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (2,5 χρόνια) και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024. Στη φάση αυτή προβλέπεται η δημιουργία ενός μεγάλου παράκτιου άλσους που θα διαθέτει 3.500 δέντρα και πάνω από 200.000 θάμνους. Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου για τη Αθήνα και τις περιοχές του Πειραιά, του Φαλήρου, του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Διαφήμιση