Αρχική Ζώα Γιατί απέκτησαν κραυγές τα ζώα; Η νέα μελέτη εξηγεί τον λόγο

Γιατί απέκτησαν κραυγές τα ζώα; Η νέα μελέτη εξηγεί τον λόγο

0
Λύκος
Διαφήμιση

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα σπονδυλωτά ζώα αναπτύχθηκαν και μπορούν να βγάζουν κραυγές;

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι τα ζώα ανέπτυξαν αυτή τη δυνατότητα πριν από 100-200 εκατ. χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν το γιατί.

Σήμερα, μια νέα μελέτη μας αποκαλύπτει ότι η ανάγκη της επικοινωνίας μέσα στο σκοτάδι της νύχτας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτό του χαρακτηριστικού.

Αμερικανοί και Κινέζοι ερευνητές αναζήτησαν ίχνη ήχου ως και 350 εκατ. χρόνια πριν, δημιουργώντας ένα τεράστιο δέντρο ζωής από 1.800 είδη. Με υπολογιστικά και στατιστικά μοντέλα καθόρισαν την ηχητική επικοινωνία σε κάθε είδος ξεχωριστά και έψαξαν να βρουν αν η απουσία φωτός έπαιξε κάποιο ρόλο σε όλα αυτά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Λύκος

Όπως μας λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο «Nature Communications», και αναμεταδίδει το Newsbeast, ο κοινός πρόγονος των σπονδυλωτών πριν από 350 εκατ. χρόνια δεν είχε λαλιά, κι έτσι κάθε ζωική κατηγορία εξελίχθηκε διαφορετικά σε επίπεδο ηχητικής ικανότητας.

Και βρήκαν πράγματι μια συσχέτιση μεταξύ ηχητικής εξέλιξης και νυκτόβιας ζωής, εκεί δηλαδή που οι σωματικές κινήσεις και το χρώμα δεν έχουν καμία εφαρμογή μέσα στο σκοτάδι.

«Φαίνεται πως υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην εξέλιξη της ακουστικής επικοινωνίας όταν δραστηριοποιείσαι τη νύχτα», μας λένε.

Με πληροφορίες από: Nature Communications, Newsbeast

Διαφήμιση