Αρχική Ενέργεια Συνάντηση Χατζηδάκη με περιβαλλοντικές ΜΚΟ για το κλίμα

Συνάντηση Χατζηδάκη με περιβαλλοντικές ΜΚΟ για το κλίμα

0
αλλαγή του κλίματος, κλιματική αλλαγή, κλίμα
Διαφήμιση

Τις απόψεις τους για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, παρουσίασαν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε ενώ συνεχίζεται η διάσκεψη COP25, στη Μαδρίτη, στην οποία o κ. Χατζηδάκης θα παραστεί και θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα.

Δέσμευση

Οι Θεσσαλονικείς βγήκαν στους δρόμους για το κλίμα

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για τα θέματα του περιβάλλοντος αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει: από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, από τις δεσμεύσεις μας για την απολιγνιτοποίηση, από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που είναι ένα πράσινο ΕΣΕΚ” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης συμπληρώνοντας: “Αλλά πιστεύω αποδεικνύεται και από την τακτική μας επαφή, η οποία δεν είναι μία άσκηση δημοσίων σχέσεων αλλά είναι κάτι στο οποίο εμείς στηριζόμαστε και το οποίο σίγουρα έχει μια προστιθέμενη αξία για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Οι συμμετέχοντες

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,  Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ από πλευράς οργανώσεων παρέστησαν οι εξής: ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Αλκυόνη, ΑΡΙΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ΕΕΔΣΑ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ΕΛΛΕΤ, Ecocity, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, iSeaThe Green Tank, ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Greenpeace, ΜΕDASSET, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, MOm, Οργάνωση Γη, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, WWF Ελλάς.

Διαφήμιση