Αρχική Περιβάλλον Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια “παγώνει” την Ελλάδα

Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια “παγώνει” την Ελλάδα

0
Κακοκαιρία, βροχή, καταιγίδα
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΜΠΡΕΛΑΣ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Διαφήμιση

Νέο κύμα ψύχους αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον στα ηπειρωτικά της χώρας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται από το πρωί στη Βαλκανική Χερσόνησο, κινείται νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα, το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.

Πτώση θερμοκρασίας

Το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας.

Αναλυτικά

Πολικό κρύο

Τρίτη: αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

Τετάρτη: έως το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

Διαφήμιση