Αρχική Επιχειρείν Ολοκληρώθηκε ο Ετήσιος Διάλογος Bravo 2019

Ολοκληρώθηκε ο Ετήσιος Διάλογος Bravo 2019

0
Logo bluebg
Διαφήμιση

Τρεις σημαντικές ενότητες, αυτές της ενέργειας και του κλίματος, της κυκλικής οικονομίας και της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης κουλτούρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Ετήσιου διάλογου με θέμα «η εξασφάλιση της Ποιότητας Ζωής σε συνθήκες Κλιματικής κρίσης»,  που διοργανώνει κάθε χρόνο το QualityNet στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO.

ΠΑΝΕΛ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 1

Την εκδήλωση διαλόγου  άνοιξε ο κ. Γ-Σ. Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα θέματα της Ενέργειας, του Κλίματος, του Περιβάλλοντος και της Κυκλικής Οικονομίας και ο κ. Α. Τζιτζικώστας, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ανακοινώνοντας τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και τον προγραμματισμό δράσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Α.Τζιτζικώστας, Δ.Παπαστεργίου
ο κος Α.Τζιτζικώστας και ο κος Δ.Παπαστεργίου

Στο σχέδιο για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ & το ΚΛΙΜΑ και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας στην προσαρμογή των Ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για τους στόχους της Κλιματικής ουδετερότητας συζήτησαν ο κ. Γ. Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας κ. Π. Παγώνη, Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΕΛ.ΠΕ, κ. Γ. Πανιάρας, Πρόεδρος Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας & Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας με το πήχυ να τοποθετήται στο 38% από το ΕΣΕΚ ,έναντι του 32% από το προηγούμενο σχέδιο. Καθώς και στις επενδύσεις για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο να ξεπεράσουν το 35% συμμετοχής στο ενεργειακό μείγμα. Τη σύνδεση των περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρηματοδότηση των επενδύσεων ανέπτυξε η κ. Θ. Αντωνακάκη Επιστημονική Γραμματέας της Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ την μελλοντική τάση ανάπτυξης αυτοδιαχειριζόμενων κοινοτήτων στην παραγωγή ενέργειας ανέπτυξε ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου, Καθηγητής ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Η ανάπτυξη της ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και των νέων τρόπων παραγωγής και κατανάλωσης των προϊόντων, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο και οι υποδομές που θα χρειαστεί να εφαρμοστούν ήταν το θέμα της συζήτησης στην οποία έλαβαν μέρος ο κ. Κ. Αραβώσης, ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η κ. Σ. Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Coca Cola Hellas, η οποία παρουσίασε την άποψη των εταιριών παραγωγών και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δ. Παπαστεργίου, που ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια για την προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων στους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας. Τέλος, ο κ. Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης του επιτελικού κράτους που θα δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να δρουν και να μπορούν να απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κύριο πυλώνα επίτευξης της agenda 2030.

Σ.Ηλιοπούλου, Δ.Παπαστεργίου,Κ.Αραβώσης
Η κα. Σ.Ηλιοπούλου, ο κος Δ.Παπαστεργίου και ο κος Κ.Αραβώσης

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τη θεματική ενότητα της σημασίας της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, όπου υπογραμμίσθηκε η ανάγκη μετεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της χώρας στο καινούργιο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην αγορά λόγω της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και την ανάγκη μετάβασης από την ενημέρωση στη δραστηριοποίηση της κοινωνίας για την ανάπτυξη συγκεκριμένων κοινωνικών και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων. Στην ενότητα αυτή έλαβαν μέρος οι κ.κ Γ. Βούτσινος,  Γενικός  Γραμματέας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης, Ν. Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής  Greenpeace Hellas, Α. Χουλιάρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Χ. Εξάρχου, Πρόεδρος & ΔΣ QualityNet Foundation.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Α. Γεωργιάδης, ο οποίος στην ομιλία του συνεχάρη τους οργανισμούς που μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν υποστηρίζουν το νέο πρόσωπο της χώρας και τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Α.Γεωργιάδης
ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Α. Γεωργιάδης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο BRAVO αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται σε εθνικό επίπεδο από το QualityNet, έναν εξειδικευμένο Οργανισμό σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος διεξάγει διάλογο για την ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής σε συνδυασμό με την Οικονομική Ανάπτυξη και τη διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής. Δημιουργεί μεθοδολογίες και εργαλεία που υποστηρίζουν τους οργανισμούς στη μετάβαση τους προς τη βιωσιμότητα και  συμβάλλει στην δημιουργία των Ενεργών Πολιτών του Αύριο  μέσω της εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα BRAVO και επικοινωνήστε στο QualityNet Foundation, τηλ. 2106898594, email info@qualitynet.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε βάτραχος που είχε “εξαφανιστεί” για 30 χρόνια
Επόμενο άρθροΕορταστικές ημέρες με πολλές θερμίδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ