Αρχική Ρεπορτάζ Αναγνωστών Να περπατάμε στη φύση…

Να περπατάμε στη φύση…

0
fusi
Διαφήμιση

H ζωή μας, αυτή η ανιαρή καθημερινότητα, πόσο μας απομακρύνει από τις απλές χαρές! Πόσοι αισθανόμαστε χαρά πλέον με το να ποτίσουμε μία γλάστρα, να βγούμε έξω για  λίγη ώρα περπάτημα, να μυρίσουμε ένα λουλούδι! Έχουμε ξεχάσει το απλό, κυνηγάμε καθημερινά την καριέρα και τη σπουδαία ζωή, ξεχνώντας πως η σπουδαιότητα κρύβεται στο απλό, στο απέριττο και το λιτό.

Η φύση πόσα πολλά μας προσφέρει, ακόμα και αν απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από αυτή! Προσφυγή στο μαγικό πράσινο που καθαρίζει τον πνεύμονά μας από τα καυσαέρια και τη βρώμικη ατμόσφαιρα, μία αδιαπέραστη πνευματική χαλάρωση, οξυγόνωση του σώματός  μας με ενέργεια και εσωτερική ενδυνάμωση.

Ο Ζαν Ζακ Ρουσώ υποστήριζε πως ο άνθρωπος θα εξευγενιστεί αν έρθει κοντά στη φύση. Πράγματι, η φύση μας ηρεμεί, βγάζει από μέσα μας έναν πιο χαλαρό και ήρεμο εαυτό, ο οποίος απομακρύνει από εντός μας το άγχος, το αίσθημα της ταχύτητας και της τελειομανίας με τα οποία μας έχει κατακλύσει ο σύγχρονος Δυτικός πολιτισμός.

fusi 2

Η άθληση κοντά στη φύση μας φέρνει με έναν εαυτό μας πιο γαλήνιο, η άσκηση κοντά της έχει ανυπολόγιστα οφέλη για την υγεία μας, βελτιώνει τη ροή του αίματος στο σώμα, δυναμώνει το μυϊκό σύστημα, δημιουργεί σφριγηλό κορμί. Κοντά στη φύση, ερχόμαστε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καθαρίζουμε από την αρνητική μας ενέργεια, βλέπουμε την ομορφιά στα απλά πράγματα. Στο αγνάντεμα του ουρανού, στο τρέξιμο στη φύση, στην παρατήρηση των άγριων λουλουδιών που ξεφυτρώνουν μέσα από έναν βράχο.

Να ψάχνουμε ευκαιρίες για να έρθουμε πιο κοντά στη φύση όσο περισσότερο μπορούμε. Να ερχόμαστε κοντά σε αυτή, αφήνοντας τον εαυτό μας να τρέξει με τη χαρά μίας μικρής γάτας, με την αυθορμησία μίας αλεπούς, με τον ενθουσιασμό μίας πεταλούδας που μόλις βίωσε μεταμόρφωση και θέλει να πετάει ψηλά!

Να περπατάς στη φύση. Θα αλλάξει ο εαυτός σου προς το καλύτερο, θα αισθανθείς τη μαγεία και ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα του απλού σε όλο του  το μεγαλείο.

Διαφήμιση