Αρχική Διάστημα Μικρόβιο στην Γη τρέφεται με εξωγήινα μέταλλα

Μικρόβιο στην Γη τρέφεται με εξωγήινα μέταλλα

0
Μετεωρίτης
Διαφήμιση

Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα γήινο μικρόβιο αυτό που τρέφεται με τα εξωγήινα μέταλλα που πέφτουν στον πλανήτη μας με τους μετεωρίτες.

Οι αστροβιολόγοι το ονόμασαν Metallosphaera sedula και μελετούν πια εξονυχιστικά την παράξενη ικανότητά του να αντλεί ενέργεια από ανόργανες εξωγήινες πηγές.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports» και μας λένε πως το μικρόβιο απομονώθηκε για να μελετηθεί από ένα ηφαίστειο της Ιταλίας.

Ανήκει σε μια οικογένεια μονοκύτταρων οργανισμών, τα προκαρυωτικά Αρχαία, που διαφέρουν από βακτήρια και ιούς, καθώς μπορούν να αντλούν ενέργεια από ανόργανες πηγές.

Το Metallosphaera sedula τρέφεται με τα μέταλλα των μετεωριτών και στο πείραμα η αποικία μεγάλωσε πολύ γρηγορότερα όταν τρεφόταν με μετεωρίτη παρά με μεταλλικά στοιχεία γήινης προέλευσης!

Το Αρχαίο μπορεί μάλιστα να βοηθήσει την επιστήμη να κατανοήσει περισσότερο τη βιοχημεία των μετεωριτών, και ίσως να υποδείξει πώς μπορούν να ζουν οργανισμοί εκεί πάνω χωρίς την ύπαρξη οργανικής ύλης.

Διαφήμιση