Αρχική Επιλεγμένα Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπαίνουν οι ράγες για τους συρμούς

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπαίνουν οι ράγες για τους συρμούς

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Και όμως, το μετρό της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει μορφή: τα πρώτα μέτρα σιδηροδρομικής επιδομής της επέκτασής του στην Καλαμαριά άρχισαν να τοποθετούνται. Πρόκειται για τις ράγες πάνω στις οποίες θα κινούνται οι συρμοί του μετρό.

Οι εργασίες (παρά τις καθυστερήσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά) εξελίσσονται κανονικά, όπως διαβεβαιώνει η «Αττικό Μετρό ΑΕ» και στην επέκταση της Καλαμαριάς, ενώ όπως διευκρίνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος, «για την επιδομή στη βασική γραμμή και την επέκταση της Καλαμαριάς εκπονήθηκαν και εκπονούνται συνολικά 320 μελέτες, καθώς η τοποθέτηση των γραμμών γίνεται κομμάτι-κομμάτι!».

Έργο σε “απογείωση”

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ήδη είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση της σιδηροδρομικής επιδομής και έχει προχωρήσει μάλιστα πολύ στο τμήμα της βασικής γραμμής (και στις δύο κατευθύνσεις) από το Αμαξοστάσιο μέχρι την Ανάληψη, ενώ ήδη τα συνεργεία δουλεύουν στα πρώτα μέτρα της επέκτασης της Καλαμαριάς.

«Η σιδηροδρομική επιδομή πρέπει να τοποθετηθεί γρήγορα, διότι είναι απαραίτητη, ώστε να προχωρήσουμε και στην εγκατάσταση αναγκαίων μηχανημάτων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στους σταθμούς. Για να εγκατασταθούν πρέπει να μετακινηθούν πάνω στις ράγες μεταξύ των σταθμών του μετρό», επισήμανε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», τονίζοντας ότι πλέον «προσπαθούμε να… απογειώσουμε το έργο, να πάμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να είμαστε συνεπείς σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει».

Πηγή: voria.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here