Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια «Ιππότης» δια βίου με μόλις 50 ευρώ

«Ιππότης» δια βίου με μόλις 50 ευρώ

0
Chateau Vibrac 2
Διαφήμιση

Το Chateau Vibrac, ένα υπέροχο κάστρο καλά κρυμμένο μέσα σε πυκνή βλάστηση στην πατρίδα του κονιάκ, αναζητά νέους ιδιοκτήτες και την ευκαιρία να κατακτήσει ξανά την θέση του στην Ιστορία. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και η αρχή του τέλους ήρθε στις αρχές του 20ου, μετά την κατάρρευση της στέγης του. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους και εν όψει εορτών είναι μια υπέροχη ιδέα για οικονομικό δώρο με συμβολισμό.

Συλλογική προσπάθεια

Chateau Vibrac 1

Η γαλλική πλατφόρμα Dartagnans, η πρώτη στο είδος της, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Adopte un chateau αναζητούν, για τρίτη συνεχή χρονιά, χρηματοδότες στην προσπάθειά τους να διασώσουν την γαλλική πολιτιστική κληρονομιά. Ανάμεσα στα πολυάριθμα πρότζεκτ τους υπάρχουν και εγκαταλελειμμένοι πύργοι που απειλούνται με καταστροφή από το πέρασμα του χρόνου και την έλλειψη κρατικών πόρων. Με 50 ευρώ μπορεί ο καθένας, απ’ όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται, να βοηθήσει εξασφαλίζοντας τίτλο συνιδιοκτησίας και το δικαίωμα επίσκεψης και διαμονής στον χώρο κάθε χρόνο για πάντα!

Κάθε επενδυτής αποκτά άμεσα ισόβια πρόσβαση στο κάστρο, ένα καλλιεργήσιμο τεμάχιο του περιβάλλοντος χώρου που θα φέρει το όνομά του και την ευκαιρία να συμβάλλει με τις ιδέες του στην βιώσιμη ανάπτυξη του μέρους.

Για την ώρα τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τις 175.000 ευρώ – με περισσότερους από 1.700 άτομα από 45 χώρες να προσφέρουν τον οβολό τους, ενώ, όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο το CNN επικαλούμενο τους διοργανωτές, η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 1.240.000 ευρώ.

Ενα βιώσιμο μέλλον

Chateau Vibrac 4

Αρχικός στόχος είναι η αγορά, έπειτα η αναστήλωση του Vibrac και τέλος, η αρχή μιας νέας βιώσιμης και αποδοτικής εποχής, προβάλλοντας το δυναμικό του κάστρου μέσα από εκδηλώσεις και κοινοτικές συγκεντρώσεις. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στα γόνιμα εδάφη του και την ανάπτυξη αγροτουριστικής μονάδας με την δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον καμπίνων για τους επισκέπτες στα 12 στρέμματα γης που το περιβάλλουν.

Διαφήμιση