Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η Γκρέτα στη σημερινή πορεία για το κλίμα στη Μαδρίτη

Η Γκρέτα στη σημερινή πορεία για το κλίμα στη Μαδρίτη

0
Greta Thunberg 2
Διαφήμιση

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους στη Μαδρίτη, με σύνθημα «Τα λόγια δεν αρκούν πια» και επικεφαλής τη νεαρή Σουδέζα ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ, προκειμένου να πιέσουν τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα να δράσουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μια άλλη πορεία είναι προγραμματισμένη για την ίδια ώρα στο Σαντιάγο της Χιλής, όπου θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP25).

Με το σύνθημα «ο κόσμος ξύπνησε μπροστά στην κλιματική αλλαγή», η πορεία στη Μαδρίτη θα ξεκινήσει στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) από τον σταθμό της Ατότσα.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση και το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Greta Thunberg

Ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ επίσης θα συμμετάσχει στην πορεία.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι τεράστια, ελπίζουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων», δήλωσε ο Πάμπλο Σαρόμο εκπρόσωπος της οργάνωσης που συντονίζει τις κινητοποιήσεις.

«Τα λόγια δεν αρκούν πια, χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις» κατήγγειλε από την πλευρά της η Εστεφάνια Γκονζάλες, Χιλιανή ακτιβίστρια και εκπρόσωπος της Πολιτικής Ένωσης για την Κλιματική Δράση (SCAC), στην οποία συμμετέχουν 150 οργανώσεις από όλο τον κόσμο. «Η κοινωνική κρίση που ζούμε στον πλανήτη συνδέεται άμεσα με την περιβαλλοντική κρίση», πρόσθεσε, την ώρα που η χώρα της, η Χιλή, συγκλονίζεται από τον Οκτώβριο από ένα κίνημα διαμαρτυρίας.

Μετά την πορεία οι ακτιβιστές υπέρ του κλίματος θα διοργανώσουν μια ειδική κοινωνική σύνοδο, που θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο και θα διαρκέσει ως τις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η COP25.

Διαφήμιση