Αρχική Καταστροφές Φιλιππίνες: Εξασθενεί ο τυφώνας Καμούρι – Δέκα τα θύματα

Φιλιππίνες: Εξασθενεί ο τυφώνας Καμούρι – Δέκα τα θύματα

0
Καμούρι
Διαφήμιση

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα Καμούρι, ο οποίος έπληξε περιοχές στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Όπως γνωστοποίησε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας, μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 νεκροί, ενώ θεωρείται ότι τα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν -με πρώτο την υποχρεωτική απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων από τα σπίτια τους- απέτρεψαν τον κίνδυνο να υπάρξουν περισσότεροι.

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή της στην κεντρική περιφέρεια Μπικόλ, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους σε περιοχή νότια της πρωτεύουσας.

Στα καταφύγια

21749992 7750315 image a 66 1575374495953

Περίπου 345.000 άνθρωποι παραμένουν στα καταφύγια και αναμένουν την έγκριση των αρχών για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο τηλεοπτικό δίκτυο ANC.

Εξασθενεί σταδιακά

Οι άνεμοι που φέρνει ο τυφώνας εξασθένισαν και έχουν πλέον σταθερή ταχύτητα περίπου 100 χιλιομέτρων την ώρα με ριπές 125 χ.αώ., καθώς το «μάτι» κινείται προς τη Νότια Σινική Θάλασσα. Αναμένεται να βγει από την επικράτεια των Φιλιππίνων απόψε, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

20 τυφώνες το χρόνο

w04 82036KAMMURI

Ο Καμούρι, ο οποίος είναι ο 20ός τυφώνας που πλήττει φέτος τις Φιλιππίνες, έφτασε πάνω από το έδαφος το βράδυ της Δευτέρας, ωθώντας τις αρχές να διατάξουν την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από τα σπίτια τους και να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.000 νησιών και νησίδων, πλήττονται κατά μέσον όρο από είκοσι τυφώνες κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση