Αρχική Καταστροφές Αλβανία: 10.000 νέα διαμερίσματα για τους σεισμοπαθείς

Αλβανία: 10.000 νέα διαμερίσματα για τους σεισμοπαθείς

0
Σεισμός στην Αλβανία
Διαφήμιση

Δέκα χιλιάδες διαμερίσματα πρόκειται να χτίσει η κυβέρνηση της Αλβανίας για να στεγάσει τους σεισμοπαθείς που έχασαν τα σπίτια τους κατά τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους.

Καταγραφή

Το σχέδιο περιλαμβάνει κατ’ αρχάς τον καθορισμό των σεισμοπαθών περιοχών και σε δεύτερη φάση την ανέγερση των κτιρίων, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. Ένα από τα διαμερίσματα θα χτιστεί στο Δυρράχιο και θα περιλαμβάνει 500 διαμερίσματα, ένα ακόμη στο Θουμάν, δύο στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις.

Αποζημιώσεις

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, επέρριψε ευθύνες στους κατασκευαστές κτιρίων, επειδή δε σεβάστηκαν τις απαιτούμενες από τον νόμο προδιαγραφές. Μάλιστα, τους προειδοποίησε ότι θα κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση που δεν αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες που έχασαν τα σπίτια τους.

«Είναι καθήκον της κυβέρνησης να επιστρέψει σπίτια σε αυτούς τους ανθρώπους με κάθε κόστος. Έχω πει στον Γενικό Εισαγγελέα ότι αυτή είναι η ευκολότερη από όλες τις έρευνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ελέγξετε την άδεια κατασκευής και να μελετήσετε τα γεγονότα. Μπορούμε να επικυρώσουμε όποιον έχει δώσει άδειες» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να είμαι δίκαιος. Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματα που κρίθηκαν ασφαλή. Οι άλλοι θα ζουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων που πληρώνονται από εμάς».

Διαφήμιση