Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΕΕ: 18 εκατ. ευρώ για τη διερεύνηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας

ΕΕ: 18 εκατ. ευρώ για τη διερεύνηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας

0
νεστ
Διαφήμιση

Δεκαοκτώ εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διερεύνηση του ρόλου της υδροηλεκτρικής ενέργειας ως μορφής πράσινης ενέργειας, στο πλαίσια των προσπαθειών των κρατών μελών της για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

Κοινοπραξία

Το κονδύλι αφορά μια κοινοπραξία 19 ευρωπαϊκών εταιρειών και οργανισμών υδροηλεκτρικής ενέργειας και θα ανακοινωθεί στην COP25 στη Μαδρίτη. Ανάμεσα στις εταιρείες που περιλαμβάνει το consortium είναι η EDF, η Voith και η General Electric Hydro, καθώς και πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη.

XFLEX HYDRO

The Dam (2890371280)

Η συμφωνία αφορά το έργο με την ονομασία «XFLEX HYDRO», υπό την σκέπη του οποίου θα συγκεντρωθούν κεφάλαια με σκοπό να διερευνηθεί πως η υδροηλεκτρική ενέργεια μπορεί να σταθεροποιήσει τις μεταβλητές ΑΠΕ στην περίπτωση τόσο της αιολικής ενέργειας όσο και των ηλιακών σταθμών, υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ των υπό εξέταση τεχνολογιών που θα αποτελέσουν αντικείμενο δοκιμασιών από τα μέλη της κοινοπραξίας θα είναι και ένα υβριδικό σύστημα μπαταρίας που στόχο θα έχει την βελτίωση της ενσωμάτωσης των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης.

Αντίθετες οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ

idroelettrico

Παρόλο που οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η βιοποικιλότητα και τα ποτάμια συστήματα επιβαρύνονται από την λειτουργία υδροηλεκτρικών, πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι θα χρειαστούν όλες οι διαθέσιμες λύσεις αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να πετύχει κλιματική ουδετερότητα μέχρι τα μέσα του αιώνα. Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως κάτι τέτοιο απαιτεί επενδύσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαφήμιση