Αρχική Περιβάλλον Δεκέμβριος με …παλτό

Δεκέμβριος με …παλτό

0
QdLFuuYLZgIASutVIfwl
Διαφήμιση

Δυναμικά μπήκε ο Δεκέμβριος μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία του Νοεμβρίου. Και μπορεί στην Αθήνα να λάμπει ο ήλιος όμως στα βόρεια διαμερίσματα της χώρας, η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σποραδικές βροχές αναμένονται στα δυτικά ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Υπό το μηδέν

xionias imi

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψε τις χαμηλότερες ελάχιστες στο Μέσοβουνο Κοζάνης (μείον 4.6 βαθμούς Κελσίου), ενώ ακολούθησαν το Νευροκόπι Δράμας και η Βλάστη Κοζάνης με μείον 4,4 βαθμούς Κελσίου και η Φλώρινα με μείον 4,2 βαθμούς. Στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 4,6 βαθμούς.

Και χιόνια

krio kakokairia 01122019 ape

Πάντως από αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου αναμένεται ένα ακόμα ενισχυμένο ψυχρό μέτωπο που θα επηρεάσει κυρίως της βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Διαφήμιση