Αρχική Διάστημα Δείτε την μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων της NASA να ανατινάζεται (βίντεο)

Δείτε την μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων της NASA να ανατινάζεται (βίντεο)

0
Space Launch System
Διαφήμιση

Η NASA αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ένα νέο πυραυλικό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί για τις επόμενες αποστολές της υπηρεσίας στη Σελήνη και τον Άρη. Ο πύραυλος ονομάζεται Space Launch System (SLS) και είναι ο καλύτερος που έχουν φτιάξει μέχρι σήμερα.

Τώρα, για να ελέγξουν την ανθεκτικότητα του πυραύλου, τέσταραν τα όριά του. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της NASA αποφάσισαν να προκαλέσουν την ανατίναξη της δεξαμενής καυσίμων του SLS για να δουν πόσο αντέχει υπό αντίξοες συνθήκες.

Για την δοκιμή, γέμισαν την δεξαμενή με αέριο πάνω από το 260% της εκτιμώμενης χωρητικότητάς της. Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν μετά από 5 ώρες και ύστερα έσκασε.

Δείτε το βίντεο

Οι δηλώσεις των υπεύθυνων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, Jim Bridenstine, ο Space Launch System είναι «ο πιο ισχυρός πύραυλος που φτιάχτηκε ποτέ», αυτός που θα μεταφέρει τους αστροναύτες του προγράμματος Artemis στο Φεγγάρι και θα επιχειρεί κατά τις επόμενες δεκαετίες.

«Εσκεμμένα πήγαμε τη δεξαμενή στα ακραία όριά της και τη χαλάσαμε, γιατί το να πιέζεις τα συστήματα στα όρια της καταστροφής τους μας δίνει επιπρόσθετα δεδομένα», δήλωσε και ο επικεφαλής μηχανικός του SLS Stages Office, Neil Otte.

Διαφήμιση