Αρχική Αφιερώματα Χριστούγεννα φιλικά προς το περιβάλλον

Χριστούγεννα φιλικά προς το περιβάλλον

0
eco
Διαφήμιση

Τα Χριστούγεννα, μπορούν και πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον με απλές πράξεις, που θα βελτιώσουν το αποτύπωμά μας.

Οι φετινές γιορτές δεν χρειάζεται να γεμίσουν τους κάδους απορριμμάτων με τρόφιμα που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και μη ανακυκλώσιμα περιτυλίγματα δώρων και γλυκών.

Μικρές πράξεις μπορούν να κάνουν την διαφορά:

Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα περιτυλίγματα δώρων

xarti

Τα χαρτιά με γυαλιστερή υφή, γκλίτερ ή μεταλλικά σχέδια, συνήθως δεν ανακυκλώνονται. Γι′ αυτό, επιλέξτε απλό, καφέ χαρτί ή χρωματιστό χαρτόνι. Στολίζουμε την συσκευασία μας με κορδέλες από ύφασμα ή χαρτί.

Βάζουμε τέλος στις χριστουγεννιάτικες κάρτες

ecard

Μπορεί οι κάρτες με ευχές να αποτελούν αναπόσπαστο «κομμάτι» των Χριστουγέννων. Είναι ευχάριστες για εμάς, αλλά δυσάρεστες για το περιβάλλον. Στέλνουμε στους αγαπημένους μας ηλεκτρονικές κάρτες (e-cards). Είναι δωρεάν και τα οπτικά τους εφέ είναι πιο εντυπωσιακά από τις συμβατικές κάρτες.

Ταξιδεύουμε οικολογικά

treno

Για τις μετακινήσεις μας, χρησιμοποιούμε λεωφορείο ή τρένο και όχι αυτοκίνητο, για να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Δημιουργούμε μόνοι μας τα δώρα

gluka

Οι φίλοι και οι συγγενείς μας θα εκτιμήσουν περισσότερο μια τέτοια κίνηση. Σπιτικά γλυκά, μπισκότα, μαρμελάδα, χειροποίητα κοσμήματα, μπρελόκ, γούρια και πλεκτά κασκόλ είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχουμε.

Μειώνουμε την σπατάλη φαγητού

trapezi

Όταν ψωνίζουμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ποσότητες. Αγοράστε μόνο όσο ποσότητα πρόκειται να καταναλωθεί.

Λιγότερα λαμπάκια

fota

Εξοικονομούμε ενέργεια τοποθετώντας λιγότερα λαμπάκια. Ο διακριτικός φωτισμός είναι εξίσου γιορτινός. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σβήνουμε τα διακοσμητικά λαμπάκια. Αντί για τα κλασικά, χρησιμοποιούμε λαμπάκια LED. Σπαταλούν έως και 95% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν έως και 100.000 ώρες μέσα στο σπίτι.

eco 2

Με πληροφορίες από: The Guardian

 

Διαφήμιση