Αρχική Επιστήμη Χέλι αλλάζει τον τρόπο φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χέλι αλλάζει τον τρόπο φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

0
xeli
Διαφήμιση

Μια φοιτητική εφεύρεση αλλάζει τον τρόπο φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς οι φυσικές ηλεκτρικές εκκενώσεις ενός χελιού μπορούν να να τροφοδοτούν τα λαμπάκια.

Το ηλεκτροφόρο χέλι, ονομάζεται Miguel Wattson και με ένα ειδικό σύστημα που συνδέεται με τη δεξαμενή που βρίσκεται το ηλεκτροφόρο χέλι δίνει τη δυνατότητα στις φυσικές ηλεκτρικές εκκενώσεις του, να τροφοδοτούν τα λαμπάκια σε ένα κοντινό δέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ενυδρείο του Τενεσί των ΗΠΑ, όπου και φιλοξενείται.

Ο Miguel Wattson δημιουργεί ηλεκτρικές εκκενώσεις χαμηλής τάσης όταν προσπαθεί να βρει τροφή. Αυτό μετατρέπεται σε μία γρήγορη αχνή αναλαμπή των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όταν το ηλεκτροφόρο χέλι τρέφεται ή για κάποιον λόγο είναι σε εγρήγορση τότε η λάμψη στα φώτα είναι ισχυρότερη.

Ο λογαριασμός που ο Miguel διατηρεί στο Twitter, «μεταφράζει» τις ηλεκτρικές εκκενώσεις σε αναρτήσεις χάρη σε μία εφεύρεση των φοιτητών του Τennessee Tech University. Σύμφωνα με τον Kevin Liska, διευθυντή του ερευνητικού κέντρου, οι φοιτητές συνδύασαν την ηλεκτρική μηχανολογία με τεχνολογίες επικοινωνίας ώστε να δώσουν φωνή στο χέλι. Ανάμεσα στις αναρτήσεις δημοσιεύθηκε και ένα βίντεο το οποίο δείχνει το δέντρο να φωταγωγείται από τον Miguel.

Διαφήμιση