Αρχική Περιβάλλον Η Αυστραλία βίωσε την θερμότερη μέρα στην ιστορία της

Η Αυστραλία βίωσε την θερμότερη μέρα στην ιστορία της

Η θερμοκρασία άγγιξε τους 45 βαθμούς Κελσίου
0
Αυστραλία
Διαφήμιση

Την πιο ζεστή ημέρα στην ιστορία της είχε χθες, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, η Αυστραλία, με τη μέση θερμοκρασία στη χώρα να φτάνει στο ιστορικό υψηλό των 40,9 βαθμών Κελσίου.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας είπε πως η «εκτεταμένη» ζέστη έσπρωξε τον υδράργυρο πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου, που είχε καταγραφεί στις 7 Ιανουαρίου 2013.

Τα χειρότερα έρχονται

Αυστραλία

Η θερμοκρασία καταγράφηκε ενώ η Αυστραλία εξακολουθεί να δίνει μάχη τόσο με τη σοβαρή ξηρασία όσο και με την κρίση με τις πυρκαγιές, όπως σημειώνει το BBC.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι αναμένουν ακόμα εντονότερη ζέστη αργότερα μέσα στην εβδομάδα, κάτι που σημαίνει πως το τωρινό ρεκόρ ενδεχομένως να ξεπεραστεί πολύ σύντομα.

Πολλές επιμέρους θερμοκρασίες – ρεκόρ ξεπεράστηκαν την Τρίτη στην Αυστραλία και σε κάποια μέρη το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 45 βαθμούς.

Στις αρχές της εβδομάδας, στο Περθ καταγράφηκε επί τρεις συνεχόμενες ημέρες θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς.

Καθώς μαίνονται εκατοντάδες φωτιές, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έγινε δέκτης έντονης κριτικής για την αντίδρασή του στις φυσικές καταστροφές και την πολιτική της κυβέρνησής του αναφορικά με το κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here