Αρχική Περιβάλλον Έκκληση για άμεση δράση για το κλίμα από το Avaaz

Έκκληση για άμεση δράση για το κλίμα από το Avaaz

0
Change of Scene
Διαφήμιση

Έκκληση για άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απευθύνει η πλατφόρμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης Avaaz.

Το Avaaz παραθέτει στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητώντας παράλληλα οικονομική υποστήριξη  που ξεκινά από 1 ευρώ για την ενίσχυση του κινήματος.

Οι απειλές

Κλιματική αλλαγή - ρύπανση - εργοστάσιο - καμινάδες

Τα πολύπλοκα και εύθραυστα οικοσυστήματα απ’ τα οποία εξαρτάται η επιβίωσή μας, αντιμετωπίζουν όχι μία, αλλά δύο υπαρξιακές απειλές: την αλλαγή του κλίματος και τη μαζική εξαφάνιση των ειδών. Απ’ τη μια πλησιάζουμε επικίνδυνα σε κλιματικές καταστροφές χωρίς επιστροφή. Κι απ’ την άλλη μέσα στα τελευταία 50 χρόνια εξαλείψαμε το 60% του πληθυσμού των θηλαστικών, πουλιών, ψαριών και ερπετών. Ο πολιτισμός μας κατακρεουργεί την αναντικατάστατη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας.

  • Η επιστήμη: 11.000 επιστήμονες προειδοποίησαν πως η κλιματική αλλαγή μας οδηγεί ολοταχώς σε «ανείπωτο πόνο».
  • Ο ΟΗΕ: ανακοινώνει πως με την κατάρρευση των οικοσυστημάτων μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ένα εκατομμύριο είδη ζώων. Και ίσως να είμαστε ένα απ’ αυτά.

“Δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό απ’ τη φύση – όλες και όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση που πρέπει επειγόντως να υπερασπιστεί τον εαυτό της! Το καλό είναι πως σώζοντας το κλίμα προστατεύουμε τη φύση, και προστατεύοντας τη φύση σώζουμε το κλίμα! Η πιο ισχυρή άμυνα που έχουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή είναι τα υγιή δάση και οι σαβάνες που καταβροχθίσουν τα καυσαέρια που εκπέμπουμε”, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Αίτημα για καθαρή ενέργεια

Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα

“Για αυτό εκατομμύρια πολίτες στηρίζουμε το αίτημα για 100% καθαρή ενέργεια και το αίτημα για «50/50» (ένα ανατρεπτικό σχέδιο για να προστατευθεί ο μισός πλανήτης απ’ την ανθρώπινη εκμετάλλευση). Όμως για να νικήσουμε, πρέπει να ενώσουμε αυτές τις δύο τεράστιες εκστρατείες σε ένα μαζικό παγκόσμιο κίνημα για όλη τη ζωή – και μάλιστα γρήγορα” υπογραμμίζει.

Το κρίσιμο 2020

Το 2020 θα είναι *η* κρίσιμη χρονιά: με δύο καθοριστικές παγκόσμιες συνόδους κορυφής στην Κίνα και στη Βρετανία, όπου θα αποφασιστεί το αν θα προστατέψουμε την άγρια φύση και αν θα μειώσουμε τα καυσαέρια.

Στήριξη

Αν έστω και 10.000 από εμάς στηρίξουμε με όσα θα δίναμε για έναν καφέ τη βδομάδα, μπορούμε να κάνουμε τη δημιουργία αυτού του κινήματος την προτεραιότητα μας για το νέο έτος – με τεράστιες πορείες, εκστρατείες πίεσης προς τους ηγέτες και τραβώντας την προσοχή των ΜΜΕ, για να κάνουμε το 2020 το σημείο καμπής για τη ζωή στην Γη.

Στους δρόμους

κλίμα

Το Avaaz καλεί να κατέβουμε ξανά στους δρόμους:

“Το έχουμε ξανακάνει: Πριν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το κίνημά μας βοήθησε να γίνουν όχι μία, αλλά ΔΥΟ τεράστιες παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα που έσπασαν ρεκόρ συμμετοχής! Συνδυάσαμε τον παλμό στους δρόμους με πολιτική πίεση σε υψηλό επίπεδο, προβολή στα ΜΜΕ και έξυπνες εκστρατείες – και νικήσαμε!

Τώρα ο πλανήτης μάς χρειάζεται ξανά. Σε 12 μήνες θα αποφασιστεί η μοίρα εκατομμυρίων ειδών ζωής – ίσως ακόμα και του δικού μας. Βοήθησε να ανταποκριθούμε στην κρίσιμη στιγμή. Στήριξε εβδομαδιαία για να δυναμώσουμε το κίνημα και να υπερασπιστούμε τη ζωή για το 2020”.

Το Avaaz

avaaz2  avaaz

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 55 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες.

Η δράσεις της οργάνωσης χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο με μικροδωρεές μελών.

Πληροφορίες: https://secure.avaaz.org/page/el/

Διαφήμιση