Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Άνθηση στις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά το 2020

Άνθηση στις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά το 2020

0
Φωτοβολταϊκά
Διαφήμιση

Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο η ηλιακή ενέργεια σε μία αγορά που επί χρόνια έχει ως «ατμομηχανή» ανάπτυξης της «πράσινης» ενέργειάς της, πρωτίστως τα αιολικά.

Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρει το ypodomes.gr το Σχέδιο αναφέρεται σε ενίσχυση της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ κατά 5 GW μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

Άρα η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών θα πρέπει να ανέλθει συνολικά σε περίπου 7,7 GW, σε σύγκριση με τα 2,7 GW σήμερα, αναφέρει το ypodomes.gr. Από την επόμενη κιόλας χρονιά, το Σχέδιο προβλέπει την επίτευξη του πρώτου οροσήμου των 3 GW, το οποίο συνεπάγεται τη σύνδεση στο δίκτυο πρόσθετης ισχύος περίπου 300  MW.

500 νέα έργα

φωτοβολταϊκά

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, από την αρχή του 2019, πάνω από 6 GW νέων φωτοβολταϊκών έργων, δηλαδή περισσότερα από 500 νέα έργα, βρίσκονταν στην ουρά για την χορήγηση αδειών παραγωγής, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επερχόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Συνολικά, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η επενδυτική «άνθηση» σε ΑΠΕ προβλέπεται εντυπωσιακή καθότι υπολογίζεται ότι το συνολικό ύψος των επενδύσεων -ιδιωτικών και δημοσίων- για την περίοδο 2020-2030, βάσει του νέου ΕΣΕΚ, θα φτάσει στα 43,8 δισ. ευρώ.

Διαφήμιση