Αρχική Επιλεγμένα Από 1η Ιανουαρίου τίθεται σε πλήρη λειτουργία το 112

Από 1η Ιανουαρίου τίθεται σε πλήρη λειτουργία το 112

0
112

Την 1η Ιανουαρίου 2020 τίθεται σε πλήρη λειτουργία ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, και θα μπορούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις όλοι οι κάτοχοι smarphones.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκηη Apple έκανε την απαραίτητη αναβάθμιση του λογισμικού της, ώστε το λειτουργικό της να είναι συμβατό με το σύστημα του 112. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της εν λόγω εταιρείας θα πρέπει να κατεβάσουν την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού.

Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η υπηρεσία λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, του Λιμενικό, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.

Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM) ή και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα, ενώ επίσης η κλήση στο 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here