Αρχική Τεχνολογία WT: Social: Το αντίπαλον δέος του Facebook από τη Wikipedia

WT: Social: Το αντίπαλον δέος του Facebook από τη Wikipedia

0
WT Social
Διαφήμιση

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο έχει κάνει την εμφάνισή του, το WT: Social και ήδη έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 160.000 μέλη, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Wikipedia, Τζίμι Γουέιλς.

Η νέα πλατφόρμα, σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζει πως δεν θα πουλήσει ποτέ δεδομένα των χρηστών της και βασίζεται στη «γενναιοδωρία των μεμονωμένων δωρητών», αντί για διαφημίσεις.

Αυτοί που εγγράφονται μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής και τους ζητείται να προσκαλέσουν και άλλους, ή να πληρώσουν μια συνδρομή.

Το WT: Social παρουσιάζεται ως μια υπηρεσία που εστιάζει στην ειδησεογραφία, και τονίζει πως τα μέλη του θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν «παραπλανητικούς» τίτλους. Θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις που κοινοποιούνται στο δίκτυό τους υπό τη μορφή timeline, με τις πιο πρόσφατες να εμφανίζονται πρώτες αντί να γίνεται επιλογή μέσω αλγορίθμων για να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους.

Η συνδρομή είναι 12 ευρώ τον μήνα ή 90 ευρώ τον χρόνο στην Ευρώπη και 13 δολάρια τον μήνα ή 100 δολάρια τον χρόνο στις ΗΠΑ.

«Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να κάνετε εσείς τις επιλογές σας σχετικά με το περιεχόμενο που σας προβάλλεται και να τροποποιείτε απευθείας παραπλανητικούς τίτλους, ή να υποδεικνύετε προβληματικές αναρτήσεις» αναφέρεται στο κείμενο υποδοχής στο WT: Social. «Θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου απομακρύνονται αυτοί που ενεργούν κακόβουλα, επειδή είναι σωστό, όχι επειδή ξαφνικά επηρεάζει τα έσοδά μας».

Το WT: Social λειτουργεί χωριστά από τη Wikipedia. Σύμφωνα με ειδικούς του χώρου, αρκετοί αμφιβάλουν για τη χρήση  συνδρομητικού μοντέλου, καθώς οι περισσότεροι χρήστες έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους υπηρεσίες δωρεάν.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here