Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τουρισμός: Έσοδα-ρεκόρ 16 δισ. ευρώ το 2019

Τουρισμός: Έσοδα-ρεκόρ 16 δισ. ευρώ το 2019

0
Τουρισμός Ελλάδα
Διαφήμιση

Χρονιά ρεκόρ ήταν τουριστικά το 9μηνο του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ, έναντι 14,01 δισ. το 2018 και 13 δισ. το 2017. Συνολικά, τα έσοδα από ταξιδιωτικές υπηρεσίες καθώς και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 14% και 3,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Με δεδομένη τη δυναμική που έχουν οι διεθνείς αφίξεις σε όλη τη χώρα, και κυρίως στην Αττική, εκτιμάται πως για ολόκληρο το 2019 οι εισπράξεις πιθανόν να κινηθούν προς τα 17 δισ. Τη μεγαλύτερη άνοδο αφίξεων και δαπανών πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες.

Αντοχή

Τουρισμός Ελλάδα

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες (βλ. Brexit, επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία, κατάρρευση της Thomas Cook), η Ελλάδα βγήκε αλώβητη με τον αριθμό των ξένων ταξιδιωτών να κινείται σε υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

Επίσης παρατηρείται σημαντική αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, γεγονός που σημαίνει ότι τη χώρα μας επισκέφθηκαν τουρίστες υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, που έμειναν περισσότερες ημέρες και σε καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία.

Η επόμενη σεζόν

Τουρισμός3

Το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη τουριστική σεζόν θα εξαρτηθεί από ένα σύνολο παραμέτρων, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο, “καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, το ίδιο και οι καταναλωτικές τάσεις, βάσει των οποίων θα πρέπει να προσαρμόζουμε και να εξελίσσουμε διαρκώς το ελληνικό τουριστικό προϊόν και τις εμπειρίες που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας».

Πηγή: Καθημερινή 

Διαφήμιση