Αρχική Ανακύκλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019

Γιορτή ανακύκλωσης ΕΟΑΝ 23-24/11/2019
0
waste reduction

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24/11/ 2019,ο  Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), καλεί μικρούς και μεγάλους,  στη  Διήμερη Γιορτή   Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, για την  μείωση παραγωγής αποβλήτων στην καθημερινότητά μας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Καζούλη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2019  με κοινό σύνθημα : «Άλλαξε τις Συνήθειές σου, Μείωσε τα Απόβλητά σου».

Η ανακύκλωση  θα  «πρωταγωνιστήσει» σε διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, ζωγραφική, εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων ειδών, εκθέσεις,  συναυλία .

Και φυσικά, η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για όλους.

Μέσα από την πρωτοτυπία και την ποικιλία των εκδηλώσεων που  «ντύνουν» αυτή την όμορφη γιορτή, οι συμμετέχοντες,  όλων των ηλικιών, θα εστιάσουν στο τρίπτυχο: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση – (Reduce, Reuse, Recycle), και θα ενημερωθούν, πώς   μπορούν να υιοθετήσουν καλές πρακτικές και συνήθειες που προωθούν τη μείωση των αποβλήτων.

Έτσι, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 16:00- 20:00, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους, θα απολαύσουν ζωντανή μουσική, θα πειραματιστούν με ενδιαφέρουσες κατασκευές αξιοποιώντας είδη της καθημερινότητάς μας και θα δουν πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα υλικό σε κάτι άλλο εξίσου χρήσιμο μέσω της επαναχρησιμοποίησης.

Ενώ, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου από τις 10:00-14:00, σειρά έχουν υπαίθρια παιχνίδια, κλήρωση δώρων από τη συμμετοχή στην ανακύκλωση μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών και το βιωματικό εργαστήρι “Μετράνε μέρες… γιατί οι ετικέτες έχουν σημασία”.

Όσοι βρεθούν στο χώρο της γιορτής , να  μην ξεχάσουν να φέρουν μαζί τους τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για  δωρεάν επιδιόρθωση , καθώς και μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες για να συμμετάσχουν στην κλήρωση για δώρα.

χιωτακης
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) Νίκος Χιωτάκης

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) Νίκος Χιωτάκης, με αφορμή τη διοργάνωση, δήλωσε:«Η Γιορτή Μείωσης Αποβλήτων, είναι μια  ευκαιρία  για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, να ενημερωθούν,  να ευαισθητοποιηθούν και να εκφράσουν  τις δικές τους προτάσεις , για  το πώς μπορούμε όλοι μας αλλάζοντας νοοτροπία να συμβάλουμε στη μείωση παραγωγής αποβλήτων στην καθημερινότητά μας.  Εμείς, στον Ε.Ο.ΑΝ.,  έχουμε  σχέδιο  και είμαστε έτοιμοι, με πρωταγωνιστές τους πολίτες και τις τοπικές  κοινωνίες, να υλοποιήσουμε πολιτικές που οδηγούν σε μια αποτελεσματική κυκλική οικονομία, δημιουργούν νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας, προωθούν την ανάπτυξη της οικοκαινοτομίας και συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης – Αφίσα Εκδήλωσης 23 24 Νοεμβρίου 2019

 

INFO:

  • Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης(Ε.Ο.ΑΝ.) είναι ο αρμόδιος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υ.Π.Ε.Κ.Α.) για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της πολιτικής για την ανακύκλωση στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνος για την έγκριση των εθνικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης ανά προϊόν, καθώς και για τον έλεγχο της προόδου της Ελλάδας στον τομέα της ανακύκλωσης.

 

  • Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here