Αρχική Περιβάλλον Στη Μαδρίτη η επόμενη Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα

Στη Μαδρίτη η επόμενη Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα

0
41439613 303
Διαφήμιση

Την πρόθεσή της να φιλοξενήσει την COP25, την προσεχή παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, εξέφρασε η ισπανική κυβέρνηση μετά την απόφαση της Χιλής να ακυρώσει τη διοργάνωση λόγω της κοινωνικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ “προσφέρθηκε να οργανώσει την COP25 στη Μαδρίτη” τις ίδιες ημερομηνίες στις οποίες είχε προγραμματιστεί η διάσκεψη στη Χιλή, δηλαδή από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι υπηρεσίες της προεδρίας της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν την πληροφορία στο Γαλλικό Πρακτορείο, ωστόσο ο ΟΗΕ φέρεται να “μελετά τις εναλλακτικές”.

Πλήγμα

πορεία για το κλίμα

Η Χιλή είχε δηλώσει πρόθυμη να αναλάβει τη διοργάνωση της διάσκεψης του ΟΗΕ, μετά την υποχώρηση της Βραζιλίας, η οποία αρνήθηκε στον απόηχο της εκλογής του ακροδεξιού προέδρου Χαΐρ Μπολσονάρου που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της Χιλής ανακοίνωσε επίσης χθες ότι η χώρα του δεν θα φιλοξενήσει ούτε τη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο οποίο μετέχουν οι χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία και που θα πραγματοποιείτο στο Σαντιάγο στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

 

 

Διαφήμιση