Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε “Εξοικονομώ 3” ετοιμάζεται για το 2020

“Εξοικονομώ 3” ετοιμάζεται για το 2020

0
Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ - εξοικονόμηση ενέργειας
Διαφήμιση

Ολοταχώς προς το επόμενο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, βαδίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νέο “Εξοικονομώ 3” που θα ισχύσει από το 2020 -με άλλο όνομα ενδεχομένως- φιλοδοξεί κάθε χρόνο μέχρι το 2030, τουλάχιστον 50-55 χιλιάδες σπίτια να αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός  Κωστής Χατζηδάκης στο 14ο κλαδικό συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές», όπου δεσμεύτηκε επίσης ότι θα διατίθενται για τον σκοπό αυτό 500 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά θα αναζητούνται και άλλοι πόροι ώστε ο στόχος να φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Εθνική ανάγκη

Εξοικονομώ κατ' Οίκον

Ο πρώην υπουργός ενέργειας Γιάννης Μανιάτης επισήμανε στο ίδιο συνέδριο, ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών συνιστά εθνική ανάγκη όπως και η εξοικονόμηση ενέργειας από τον ενεργοβόρο σήμερα κτιριακό τομέα. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 1 δισ. ευρώ ετησίως για τα διαθέσιμα κονδύλια που θα αναζητηθούν και από άλλες πηγές.

Ο κ. Μανιάτης, αναφέρθηκε και στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας την ανάγκη οι δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών που θα αφαιρούνται από τον φόρο, να μην περιλαμβάνουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών όπως συζητείται, αλλά το σύνολο της δαπάνης με τα υλικά, διότι σε άλλη περίπτωση πάλι θα υπάρχουν “μαύρες” συναλλαγές.

Διαφήμιση