Αρχική Περιβάλλον Ομόνοια: Νέα ξενοδοχεία εν αναμονή της ανάπλασης της πλατείας

Ομόνοια: Νέα ξενοδοχεία εν αναμονή της ανάπλασης της πλατείας

0
Ομόνοια
Διαφήμιση

“Η Ομόνοια είναι πλατεία της Αθήνας και σύγχρονο πολεοδομικό κέντρο της Αθήνας. Είναι σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών, αποτελώντας σημείο αναφοράς της πόλης”.

Έτσι λιτά περιγράφει η wikipedia, την πλατεία που έχει περάσει κυριολεκτικά από 40 κύματα.

Από το 1930 που ανασκάφηκε για πρώτη φορά λόγω του σιδηροδρόμου, μέχρι το 1990 που ανοίχτηκε εκ νέου για τα έργα της γραμμής 2 του μετρό, κι από τον κύκλο με το  συντριβάνι-σημείο αναφοράς στο ακαθόριστο σχήμα και το εμβληματικό “Πεντάκυκλο”, το υδροκίνητο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου, η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται αυτή την περίοδο -πάλι- σε αναβρασμό.

Εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων

Όπως έχει ήδη γράψει το Ecozen, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής η πολυαναμενόμενη ανάπλαση θα ήταν έτοιμη τον Ιούλιο, αλλά προφανώς οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Η νυν δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι λαμαρίνες που την περιβάλλουν εδώ και έναν χρόνο, θα αποσύρονταν μέχρι τον Οκτώβριο, αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο στρογγυλό σιντριβάνι στο κέντρο της. Προφανώς ούτε αυτή τη φορά οι συνθήκες το επέτρεψαν.

Νέα ξενοδοχεία

akinito veranzerou Ομόνοια

Στο μεταξύ, ωστόσο, οι ανακαινίσεις των εγκαταλειμμένων κτιρίων -ευτυχώς- συνεχίζονται. Σειρά αυτή τη φορά έχει κατ’ αρχάς το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο Acropol επί της Πειραιώς 1. Το ακίνητο είχε μείνει κλειστό από το 2011 και έπειτα από ριζική ανακατασκευή ανοίγει ξανά ως Brown Acropol. Πρόκειται για το πρώτο κατάλυμα της ισραηλινής Brown Hotels στην Ελλάδα και ειδικότερα, στην πρωτεύουσα.

Επίσης, η ίδια εταιρεία δρομολογεί άλλη μια ξενοδοχειακή μονάδα στη συμβολή του πεζοδρόμου Μαρίκας Κοτοπούλη με την οδό Βερανζέρου στην Ομόνοια. Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων εξέδωσε τη σχετική άδεια προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αλλαγής χρήσης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του ακινήτου.

Η επιλογή για ενίσχυση της συγκεκριμένης περιοχής της Αθήνας από την ισραηλινή εταιρεία δεν θεωρείται τυχαία: στόχος της είναι να επανασυστήσει την ιστορική (όπως την χαρακτηρίζουν) Ομόνοια, στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά.

Διαφήμιση