Αρχική Ευζωία Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι αγρότες

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι αγρότες

0
vanuatu
Διαφήμιση

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη, είναι οι κάτοικοι των νησιών Βανουάτου, σύμφωνα με το Happy Planet Index, το οποίο βασίζεται στην ισότητα, το προσδόκιμο ζωής, την ευημερία και το οικολογικό αποτύπωμα.

Μιλώντας στο BBC, ορισμένοι κάτοικοι εξήγησαν ότι οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ χαλαροί και χαμογελάνε πολύ. «Οι επισκέπτες βλέπουν το χαμόγελο στα πρόσωπα ανθρώπων που δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους», εξήγησε μία κάτοικος, σημειώνοντας πως πρόκειται απλά για τρόπο ζωής.

Βασική πηγή η αγροτική παραγωγή

Οι κάτοικοι απασχολούνται κατά βάση με τη γεωργία από τη στιγμή που γεννιούνται και δηλώνουν χαρούμενοι όταν καλλιεργούν τη γη τους, η οποία τους παρέχει το φαγητό, ενώ παραδοσιακά νοιάζονται για το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Μαρσέλ Μερθελορόνγκ, «η ευτυχία είναι απλά αποτέλεσμα του πόσο σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, του τρόπου που διαχειριζόμαστε τη Γη και το νερό».

vanuatu 1

Κατά τον καλλιτέχνη Σέρο Κουατόνγκα, οι κάτοικοι είναι χαρούμενοι γιατί όλοι μαζί, μοιράζονται τη Γη τους και κάθε ημέρα έχουν φαγητό. «Δεν βασιζόμαστε στ’ αλήθεια στα χρήματα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπου όταν τελειώνουν τα χρήματα, έρχεται η απελπισία», εξήγησε.

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε υγιείς πόρους από τη θάλασσα και το δάσος. «Όταν ζούμε ειρηνικά, χωρίς καταστροφές, νιώθουμε ευλογημένοι. Είμαστε χαρούμενοι» συμπλήρωσε ένας άλλος κάτοικος.

Κατά τον καλλιτέχνη Σέρο Κουατόνγκα, στα 83 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου, ομιλούνται πάνω από 113 διαφορετικές γλώσσες. «Η χώρα διατηρεί τη γλώσσα, τις παραδόσεις της, η γλώσσα και ο πολιτισμός συνδέονται» ανέφερε ο ίδιος, περιγράφοντας πως μέσα από τη γλώσσα μαθαίνει κανείς να ζει στο χωριό. «Γι’ αυτό είναι χαρούμενοι οι άνθρωποι στο Βανουάτου, όχι γιατί έχουν ένα όμορφο σπίτι», συμπλήρωσε.

Το Βανουάτου

Το Βανουάτου, είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ. δυτικά των νησιών Φίτζι. Από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα.

Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο3 μύθοι για την διατροφή και την εγκυμοσύνη
Επόμενο άρθροΤα καινοτόμα προϊόντα της Xiaomi στο TEDx University of Macedonia 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ