Αρχική Επιχειρείν Νέο συμβόλαιο πώλησης αερίου στο Ισραήλ για την Energean

Νέο συμβόλαιο πώλησης αερίου στο Ισραήλ για την Energean

0
Energean
Διαφήμιση

Την υπογραφή νέου συμβολαίου (Gas Sales and Purchase Agreement) για την πώληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ ανακοίνωσε η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג). Το συμβόλαιο υπογράφηκε με την MRC Alon Tavor Ltd., ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού, και αφορά την πώληση 0,5 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως ή έως 8 δισεκ. κυβικών μέτρων συνολικά στην διάρκεια του συμβολαίου. Η προμήθεια του αερίου θα ξεκινήσει με την έναρξη παραγωγής αερίου από το Καρίς για μία περίοδο 15 ετών από την ημέρα υπογραφής Η Energean εκτιμά ότι το νέο συμβόλαιο θα προσθέσει έσοδα άνω του 1 δισεκ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της ισχύος του.

20191120 MRC signing
Από αριστερά προς δεξιά: Shaul Zemach, Energean Israel Country Manager, Jason (Liu) Dongbing, CEO PMEC, Meir Shamir, CEO Mivtach Shamir, Ron Oren, CEO Rapac

Επίσης η Energean υπέγραψε τροποποίηση στο συμβόλαιο με την ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού OPC Rotem με την οποία αυξάνεται η ετήσια ποσότητα του πωλούμενου φυσικού αερίου κατά 0,2 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως, χωρίς να μεταβάλλεται η συνολική ποσότητα του συμβολαιοποιημένου αερίου.

Διαφήμιση