Αρχική Περιβάλλον Νέο σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεσικό Σώμα

Νέο σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεσικό Σώμα

0
Πλημμύρες
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
Διαφήμιση

Τα αντιπλημμυρικά έργα, τα σχέδια για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη, η προστασία του δάσους, η σημασία του εθελοντισμού και φυσικά ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτέλεσαν τα κύρια σημεία της συζήτησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,  με τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εγκύκλιος για πλημμύρες

πλημμύρες

“Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Η εγκύκλιος που αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων έχει αποσταλεί σε όλους του Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχει πλέον μπαλάκι ευθυνών. Η δική μας ευθύνη είναι να παρακολουθούμε αν γίνονται αυτά που πρέπει για να μην καταρρεύσει το σχέδιό μας” επισήμανε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Νέο πλαίσιο δράσης

Επίσης, ανήγγειλε ότι είναι έτοιμα τα σχέδια «Δάρδανος» και «Ιόλαος» που αφορούν την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών και ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το νέο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει την πλήρη αναδιοργάνωση του πλαισίου δράσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, καθώς και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαφήμιση