Αρχική Περιβάλλον EFFIS: Λιγότερες πυρκαγιές καταγράφηκαν φέτος

EFFIS: Λιγότερες πυρκαγιές καταγράφηκαν φέτος

0
πυρκαγιές
Διαφήμιση

Λιγότερα από προηγούμενες χρονιές ήταν τα στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων που κάηκαν φέτος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από την αρχή του 2019, κάηκαν 120.450 στρέμματα, αριθμός χαμηλός συγκριτικά με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, που ανερχόταν στα 259.500 στρέμματα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Πληροφοριακού Συστήματος για τις δασικές πυρκαγιές (EFFIS), από όλες τις φετινές πυρκαγιές, οι 138 ήταν πολύ σοβαρά περιστατικά γι’ αυτό και κλήθηκαν από την Πυροσβεστική οι αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες παρέχοντας εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και τη διαδοχή του δασικού περιβάλλοντος της απειλούμενης περιοχής, αλλά και συμβάλλοντας στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και λωρίδων.

Συνεργασία όλων των φορέων

πυρκαγιές

Η βελτιωμένη εικόνα οφείλεται στην άμεση αντίδραση του Πυροσβεστικού Σώματος, στον αποτελεσματικό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στην καθοριστική συνεισφορά της Δασικής Υπηρεσίας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

«Ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την άρτια εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και την παγίωση μιας ευέλικτης και αποτελεσματικής συνεργασίας, με στόχο την προστασία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Διαφήμιση