Αρχική Καταστροφές ΛΑΡΚΟ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση της επιχείρησης

ΛΑΡΚΟ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση της επιχείρησης

0
Larco
Διαφήμιση

Η ΛΑΡΚΟ είναι μια επιχείρηση που πάσχει ποικιλοτρόπως, υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, απαν​τώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος. “Δηλαδή προσπαθώ να βρω ένα σημείο το οποίο να το αναδείξω ως παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας αυτής της επιχείρησης και δεν μπορώ να βρω. Και επομένως, δυστυχώς, οφείλω να πω ότι και τα ατυχήματα που έχουν γίνει παρά τους ελέγχους οφείλονται και αυτά σε έναν βαθμό στην απαξίωση της εταιρείας, στην αδυναμία της να προχωρήσει μπροστά και να συντονιστεί με τους ρυθμούς της εποχής. Και θύματα τελικά, κυριολεκτικώς όμως θύματα, δυστυχώς, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Ο υπουργός επισήμανε ότι οι έρευνες για το ατύχημα είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι ηκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει ριζικές λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων.

Βασικός οφειλέτης της ΔΕΗ και ρυπαντής

larko xalyboyrgia 252863 160407 type13262

«Αυτή η εταιρεία είναι αυτή την ώρα ο πρώτος οφειλέτης της ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα. Χρωστάει 330 εκατ. στη ΔΕΗ σήμερα που μιλάμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Της έχει επιδικαστεί από το Δικαστήριο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης αμετάκλητα να δώσει πίσω στο Δημόσιο 165 εκατ. ευρώ από παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Αυτή η εταιρεία είναι μία εταιρεία για την οποία υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι ρυπαίνει τη δική σας περιοχή, τον Ευβοϊκό κόλπο, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Εκτός ελέγχου

Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση εκτός ελέγχου και ζήτησε από τους βουλευτές της περιοχής να δουν το θέμα “όπως το αντιμετωπίζουμε παντού, για όλες τις άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα».

«Θα αγωνιστούμε για να προχωρήσουμε σε μια λύση η οποία θα είναι νομικώς βάσιμη, στέρεα, για να μην αμφισβητηθεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και από την άλλη πλευρά, μια λύση η οποία θα είναι ελκυστική για επενδυτές» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε επίσης:  incubator 2022: Κλιματική Ανισότητα - Open call δημοσιογράφων

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨαράς έπιασε καρχαριοειδές 400 κιλών στη Σκιάθο
Επόμενο άρθροΞεπέρασαν τους 60 εκατ. επιβάτες τα ελληνικά αεροδρόμια μέσα στο 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ