Αρχική Επιχειρείν Κώστας Μπακογιάννης: Συνεργασία με την Κίνα σε νευραλγικούς τομείς

Κώστας Μπακογιάννης: Συνεργασία με την Κίνα σε νευραλγικούς τομείς

0
ΚΙΝΑ2
Διαφήμιση

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Αθήνα, η μεταφορά εφαρμογών «smart city» που χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην Σαγκάη, πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και θέματα παιδείας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή του στην διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019 στην Σαγκάη.

Εξωστρέφεια

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, με τον δήμαρχο της Σαγκάης Ying Yong και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στο φόρουμ συνεργασίας για τις αδελφοποιημένες με τη Σαγκάη πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα.

«Η Αθήνα μπορεί να φτάσει και ψηλά αλλά και μακριά. Η Αθήνα πρέπει και θα είναι παρούσα σε όλο τον πλανήτη, με εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση

unnamed 2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Σαγκάη όσο και σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς στους οποίους έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους με μεγάλη επιτυχία.

Ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε επίσης το Shanghai International Studies University όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη και με φοιτητές του Τμήματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε σε Πανεπιστήμιο της Κίνας και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών φοιτητών. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που ήδη συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

 

 

 

 

Διαφήμιση