Αρχική Τεχνολογία Η Ευρώπη κινείται με βραδείς ρυθμούς στην ανάπτυξη δικτύων 5G

Η Ευρώπη κινείται με βραδείς ρυθμούς στην ανάπτυξη δικτύων 5G

0
5g
Διαφήμιση

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Ευρώπη κινείται με βραδείς ρυθμούς ως προς την ανάπτυξη δικτύων 5G και άρα θα μείνει πίσω από άποψη υιοθέτησης από τους καταναλωτές.

Αντίθετα στην Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα θα αντιστοιχούν οι μισοί (και άνω) συνδρομητές δικτύων 5G ως το 2025.

Η εικόνα, ωστόσο στις επιχειρήσεις είναι διαφορετική, καθώς το 5G θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία «έξυπνων» εργοστασίων, με διασυνδεδεμένα ρομπότ, συσκευές και αισθητήρες.

«Θα είναι μια μικρή ομάδα χωρών που ηγούνται της υιοθέτησης του 5G, με τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθεί» είπε στο Reuters ο Τιμ Χατ, επικεφαλής ερευνών στο GSMA Intelligence.

Η ταχεία άνοδος των δικτύων 5G-που παρέχουν ταχύτητες επαρκείς για το download μιας ταινίας σε smarpthone μέσα σε δευτερόλεπτα- έχει προκαλέσει αίσθηση σε πολλούς. Στη Νότια Κορέα το 66% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας θα είναι 5G ως τα μέσα της δεκαετίας, όπως προβλέπει η GSMA Intelligence σε μελέτη 100 σελίδων, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στο 50% και την Ιαπωνία στο 49%.

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, σε χώρες- αναδυόμενες αγορές όπως η Νιγηρία, το Μεξικό, η Ινδία ή η Ινδονησία, ο συνδυασμός φθηνών Android τηλεφώνων και φθηνών δεδομένων εξακολουθεί να παρέχει δυνατότητες ανάπτυξης. Κατά τη GSMA Intelligence, το 59% των συνδέσεων κινητής παγκοσμίως θα είναι 4G το 2025.

Διαφήμιση