Αρχική Τεχνολογία Εντοπίστηκε νέα ευπάθεια στον Google Chrome

Εντοπίστηκε νέα ευπάθεια στον Google Chrome

0

Μια νέα ευπάθεια στον Google Chrome, εντόπισαν οι αυτοματοποιημένες τεχνολογίες της Kaspersky, με την εταιρεία ήδη να κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση του browser.

Έπειτα από αναλυτική επανεξέταση του ζητήματος, η Google επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για zero-day ευπάθεια, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από επιτιθέμενους για να προκαλέσουν σοβαρές και απροσδόκητες ζημιές.

«Η ανακάλυψη ενός νέου zero-day στον Google Chrome που εντοπίστηκε ελεύθερο στο Διαδίκτυο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μόνο μέσω της συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας ασφάλειας και των προγραμματιστών λογισμικού, καθώς και μέσω της συνεχούς επένδυσης σε τεχνολογίες πρόληψης ευπαθειών, μπορούμε να είμαστε ασφαλείς απέναντι σε αιφνίδιες και κρυφές επιθέσεις από απειλητικούς φορείς», δήλωσε ο Anton Ivanov, ειδικός ασφάλειας στην Kaspersky.

Η Kaspersky συνιστά τη λήψη των ακόλουθων μέτρων ασφαλείας:

  • Εγκαταστήστε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα της Google για τη νέα ευπάθεια το συντομότερο δυνατό.
  • Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό που χρησιμοποιείται στον οργανισμό σας κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας. Τα προϊόντα ασφάλειας με δυνατότητες Αξιολόγησης Ευπαθειών και Διαχείρισης Ενημερώσεων κώδικα ενδέχεται να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση αυτών των διεργασιών.
  • Εκτός από την υιοθέτηση ουσιαστικής προστασίας τερματικού σημείου, εφαρμόστε μια εταιρική λύση που εντοπίζει προηγμένες απειλές στο επίπεδο του δικτύου σε πρώιμο στάδιο, όπως η Kaspersky Anti Targeted Attack Platform.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα ασφαλείας σας έχει πρόσβαση στην πιο πρόσφατη πληροφόρηση ψηφιακών απειλών.  Ιδιωτικές αναφορές σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο τοπίο απειλών είναι διαθέσιμες για τους πελάτες του Kaspersky Intelligence Reporting. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με το: intelreports@kaspersky.com.
  • Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας έχει εκπαιδευτεί να κατανοεί και να ακολουθεί τα βασικά βήματα ψηφιακής υγιεινής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here